[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR şi RATB lanseaza o campanie pentru incurajarea utilizarii celor peste un milion de carduri Activ

15 iunie 2010

15 iunie 2010 – Banca Comercială Română (BCR) şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a inceput de luni, 14 iunie până pe 12 septembrie, o campanie de încurajare a încărcării cardurilor Activ prin canalele alternative puse la dispoziţie de BCR: POS-urile din cadrul punctelor de vânzare RATB, la ATM BCR sau în mediul online pe http://online.ratb.ro.

La campanie pot participa toţi posesorii de card RATB Activ nominal sau elev/student care au un abonament lunar valabil pe cel putin o linie urbana sau un abonament valabil pe 15 zile pe toate liniile urbane.

“Bucurestiul are un sistem de încărcare a cardurilor de transport în comun complet şi avansat tehnologic şi ne dorim ca bucureştenii să se obişnuiască să folosească toate mijloacele puse la dispoziţie. Există 42 de ATM-uri BCR la care se poate face reîncărcarea cardurilor, iar în cel mai scurt timp vom ajunge la 60 astfel de bancomate amplasate în tot oraşul. De asemenea, sunt aproape 100 de puncte de vânzare RATB care au instalate POS-uri unde nu mai e nevoie de numerar. Şi dacă ai uitat să-ţi încarci cardul şi nu vrei să alergi a două zi după un chioşc, îţi poţi pune bani pe cardul Activ, de acasă, pe site-ul http://online.ratb.ro”, a declarat Igor Zganjer, director Carduri, BCR.

Premiile constau în 91 seturi  de câte 12 abonamente lunare valabile pe toate liniile urbane. Organizatorii vor desemna în urma tragerilor la sorţi câte un câştigător pentru fiecare zi de campanie. Tragerea la sorţi va avea loc săptămânal la sediul BCR. La tragerea la sorţi săptămânală se vor extrage câte 7 serii de card Activ participante la campanie, fiecare pentru câte o zi din cele 7 ale săptămânii anterior încheiate din perioada campanie.

Campania BCR – RATB este posibilă datorită modelului şi complexului sistem automat de taxare implementat de RATB, unul din cele mai performante din Europa. În afara funcţiei principale, aceea care permite plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, sistemul, la baza căruia stă cardul Activ, permite, datorită soft-ului, aplicaţii multiple şi diverse, integrate complex tehnologiilor IT. În sistem există mai mult de 1.000.000 carduri Activ.

“In perspectivă, RATB are în vedere diversificarea aplicaţiilor care pot fi abordate cu ajutorul acestui sistem, venind astfel în întâmpinarea dorinţelor călătorilor şi cetăţenilor Bucureştiului de a-şi rezolvă simplu şi rapid multe din problemele traiului într-o metropolă. Nu în ultimul rând, campania este o ilustrare a colaborării fructuoase dintre RATB şi BCR, având un scop comun: satisfacerea clienţilor noştri comuni”, a declarat Stefan Iordache, director tehnic RATB.

RATB va afişa până la data de 12 Decembrie 2010 seriile de card Activ câştigatoare şi premiile acordate online pe www.ratb.ro şi http://online.ratb.ro şi la 10 centre de vânzare titluri de călătorie, după cum urmează:

Nr. UNITATEA ADRESA SECT.
crt.
1 Sebastian Str. Sebastian/Cal. Rahovei 5
2 P-ta Unirii II Bd. Regina Maria 4
3 Sudului Big Berceni 4
4 Averescu(Miciurin) Ion Mihalache /Averescu 1
5 Crangasi Cal. Crangasi Bd. Ceahlau 1
6 Piata Presei Libere Pta. Presei Libere nr. 1 1
7 Iancului Sos. Mihai Bravu nr. 130 2
8 Gara –Metrou Pta. Garii de Nord-Statuie  Duca 1
9 Facultatea de Arhitectura Bd. N. Balcescu/Facultatea de Arhitectura 1
10 Vanatorul Bd. Gen. Magheru/ Romana 1
Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?