BCR reduce plafoanele de numerar in sucursale

19 aprilie 2010

18 aprilie 2010 – Banca Comerciala Romana (BCR) va implementa un sistem modern de securitate a unitatilor sale prin reducerea plafoanelor de numerar existente in unitati si implementarea unui sistem complex de protectie si supraveghere permanenta a acestora prin sisteme avansate de securitate, camere video si patrule mobile. In acelasi timp, noile masuri nu vor afecta servirea clientilor, operatiunile cu numerar efectuate de acestia urmand a se derula normal ca si pana in prezent.

Programul este implementat in conformitate cu prevederile legale, in urma a peste doi ani de analize si evaluari de risc, sesiuni de consultare cu reprezentanti ai Politiei si specialisti in domeniul securitatii bancare.

Existenta numerarului in unitatile bancare le face pe acestea sa fie potentiale tinte pentru agresori. Cu cat mai putin numerar, cu atat mai putin interes din parte potentialilor infractori. Pentru a le face cat mai neatractive pentru agresori am hotarat sa reducem semnificativ plafoanele de numerar din unitatile BCR prin aplicarea unui plan flexibil de alimentare cu numerar si inlocuirea seifurilor cu aparate multifunctionale specializate, care nu elibereaza numerar decit in urma validarii tranzactiilor in sistemul informatic, a declarat Florentin Stanciu, Directorul de Management al Securitatii in cadrul BCR.


In acelasi scop, stimulam clientii sa efectueze tranzactii fara numerar (prin intermediul cardurilor bancare ori internet banking). Aceasta le aduce economii semnificative de timp si bani si contribuie la reducerea operatiunilor cu numerar din unitati, a adaugat Stanciu.

In cadrul noului program, protectia si supravegherea unitatilor BCR se va face prin intermediul unor sisteme performante de securitate si camere de luat vederi precum si prin echipaje mobile de securitate cu rol de patrulare. Echipajele sunt asigurate de companii de securitate profesioniste, timpii de interventie fiind redusi in mod semnificativ conform pre-testelor efectuate.

BCR inlocuieste astfel paza umana permanenta a unitatilor sale cu sisteme avansate de securitate si supraveghere precum si patrule de securitate mobile, reducand in acelasi timp atractivitatea unitatilor pentru potentiali agresori prin dimininuarea semnificativa a numerarului disponibil in cadrul acestora.

Sursa: BCR

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?