BCR lanseaza progresiv George Pay pentru clienti, de saptamana viitoare

10 iulie 2019

BCR va începe de săptămâna viitoare să activeze progresiv plata cu telefonul mobil pentru clienții care au aplicația George, în contextul în care banca testează de câteva săptămâni bune George Pay într-un pilot intern, cu angajații, scrie start-up.ro.

George Pay este o alternativă la Google Pay ce funcționează pe telefoanele cu sistem de operare Android și care permite realizarea de plăți cu telefonul via NFC, dar și transferuri bancare și plăți de facturi.


O postare publicata pe grupul Mobilissimo de pe facebook, anunta ca serviciul George Pay, este disponibil începând din 5 iulie, direct din aplicația BCR George, doar pentru cei incluși în programul beta.

Potrivit lui Marian Ignat, Head of Digital Banking în cadrul BCR, George va crea un ecosistem de plată complet, de la plata cu telefonul mobil prin George Pay, la transferuri locale și internaționale și până la plățile instant pe care banca vrea să le introducă în toamna (octombrie-noiembrie).

Tot în toamnă BCR se va alătura băncilor care au lansat Apple Pay în România. Deși înțelegerea cu gigantul american era deja semnată, iar Apple Pay este disponibil pentru clienții Erste din Austria, Ungaria și Cehia, în România strategia a fost ca BCR să lanseze mai repede George Pay și să intre în valul doi cu Apple Pay.

“Wallet-ul va fi în George, nu va fi o aplicație separată, și vrem să completăm plățile NFC și cu instant payments.”, spunea în urmă cu trei săptămâni Marian Ignat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?