BCR lanseaza progresiv George Pay pentru clienti, de saptamana viitoare

10 iulie 2019

BCR va începe de săptămâna viitoare să activeze progresiv plata cu telefonul mobil pentru clienții care au aplicația George, în contextul în care banca testează de câteva săptămâni bune George Pay într-un pilot intern, cu angajații, scrie start-up.ro.

George Pay este o alternativă la Google Pay ce funcționează pe telefoanele cu sistem de operare Android și care permite realizarea de plăți cu telefonul via NFC, dar și transferuri bancare și plăți de facturi.

O postare publicata pe grupul Mobilissimo de pe facebook, anunta ca serviciul George Pay, este disponibil începând din 5 iulie, direct din aplicația BCR George, doar pentru cei incluși în programul beta.

Potrivit lui Marian Ignat, Head of Digital Banking în cadrul BCR, George va crea un ecosistem de plată complet, de la plata cu telefonul mobil prin George Pay, la transferuri locale și internaționale și până la plățile instant pe care banca vrea să le introducă în toamna (octombrie-noiembrie).

Tot în toamnă BCR se va alătura băncilor care au lansat Apple Pay în România. Deși înțelegerea cu gigantul american era deja semnată, iar Apple Pay este disponibil pentru clienții Erste din Austria, Ungaria și Cehia, în România strategia a fost ca BCR să lanseze mai repede George Pay și să intre în valul doi cu Apple Pay.

“Wallet-ul va fi în George, nu va fi o aplicație separată, și vrem să completăm plățile NFC și cu instant payments.”, spunea în urmă cu trei săptămâni Marian Ignat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash