[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR lansează George Junior: orice copil poate avea gratuit de la 7 ani propriul cont bancar, acces la digital banking și card pe numele său. Totul, 100% online.

14 septembrie 2023

Banca Comercială Română (BCR) anunță lansarea George Junior, un pachet de servicii dedicat copiilor între între 7 și 13 ani, accesibil chiar și 100% online, ce oferă acces la un cont bancar, la platforma de banking George și la un card personalizat pe numele lor, cu un design special conceput de artistul Kitra, totul sub îndrumarea părinților.

Costurile pentru George Junior sunt de 0 lei pe toată linia de servicii: administrare cont, plăți la comercianți, retrageri de la orice bancomat din țară sau străinătate, precum și aplicația George. Livrarea cardului copilului este, de asemenea, gratuită până pe 30 noiembrie a.c., iar părintele poate avea acces gratuit la două carduri suplimentare atașate contului copilului.


Cum pot părinții să le deschidă George Junior celor mici?

  1. Părintele accesează aplicația George – Magazin – Conturi și Plăți – Cont pentru Copii și urmează pașii indicați, la finalul cărora copilul va avea cont curent în lei, card de debit și propria aplicație George;
  2. Copilul îsi descarcă aplicația George pe telefonul său (din App Store, Google Play sau App Gallery) si se loghează în aplicație cu datele de acces primite în prealabil pe adresa de email declarată la deschiderea contului;

,,Prin George Junior, copiii pot învăța cum să devină independenți în gestionarea responsabilă a banilor. Procesul pentru deschiderea unui cont pentru copii este gândit să fie cât mai simplu pentru părinți. În plus, aceștia au control deplin asupra cheltuielilor realizate de copil, având posibilitatea de a monitoriza tranzacțiile, de a bloca cardul și de a seta limite personalizate pentru cardul copilului. Tot ca măsură de protecție pentru banii copiilor, ei pot opera tranzacții doar pe 3 canale: la bancomat, online și în magazine, cu reguli și limite clare stabilite de părinte.

Ne propunem să aducem în ecosistemul George toți membrii familiei, oferind produsele și serviciile noastre bancare într-o experiență digitală, complet integrată. În plus, unul dintre aspectele esențiale pe care George Junior îl aduce este accesul la informații de educație financiară direct în aplicație. George le va oferi constant celor mici informații despre istoria și valoarea banilor, despre diferențele dintre nevoi și dorințe și despre cum pot face alegeri financiare inteligente.

Părinții pot folosi, în acest mod, ecosistemul George pentru a-i învăța pe copii ce înseamnă banii și economisirea, ceea ce va sprijini efortul educațional pe întreaga lor perioadă de dezvoltare.” a declarat Vlad Huțuleac – Director Executiv Adjunct Produse si Segmente Retail.

Important de știut este că, prin regulile setate în George Junior, plățile la anumite tipuri de magazine, precum cele care vând tutun, alcool, conținut pentru adulți sau jocuri de noroc sunt restricționate. 

George Junior se adaugă la portofoliul de produse și servicii financiare pentru tineri al BCR accesibile 100% digital și care include:

George Kids, pentru copii între 0 și 6 ani;

George Young, disponibil pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani;

George Students, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?