[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR – jumatate dintre tranzactiile cu numerar se vor realiza prin intermediul echipamentelor

21 noiembrie 2012

21 noiembrie, 2012 – BCR extinde conceptul de „Self Service” prin instalarea unei retele de 400 de ghisee automate destinate clientilor persoane fizice, valoarea investitiei ridicandu-se la circa 2 mil EUR. De la punerea in functiune a terminalelor se observa ca 20% dintre operatiuni sunt efectuate prin intermediul ghiseelor bancare iar din punct de vedere al tranzactiilor efectuate 50% reprezinta plati facturi iar 50% alimentari cont in vederea platilor de rate credit/cont curent.

Oficialii BCR apreciaza ca jumatate dintre operatiuni se vor realiza prin intermediul acestor echipamente de tip „self service”, clientul nemaifiind nevoit sa fara interactioneze cu personalul bancar de la ghiseu.

„BCR a derulat cel mai ambitios plan de dezvoltare a unei retele de Self Service – Cash In dintre toate bancile romanesti. Am reusit instalarea si punerea in functiune a celor 400 de ghisee automate intr-o perioada de timp extrem de scurta. Printre principalele avantaje ale utilizarii ghiseelor automate se numara rapiditatea in efectuarea tranzactiilor, durata unei operatiuni reducandu-se de la circa 4 minute la mai putin de 40 de secunde”, a declarat Bogdan Marin, Director executiv Directia Managementul Canalelor Retail, BCR.

„Pe intreaga retea de aparate care accepta numerar estimam un numar de aproximativ 500.000 tranzactii pana la sfarsitul anului. Suntem convinşi ca in scurt timp cel putin 50% dintre tranzactii se vor efectua prin intermediul echipamentelor“, a adaugat Bogdan Marin.

Tranzacţiile se efectueaza exclusiv in lei, numai cu bancnote.

BCR dispune in prezent de un numar de aproape 640 de aparate – Cash In, si anume 400 de APT (ghiseu automat), 70 de Masini multifunctionale si 167 de Automate de schimb valutar. Totodata, banca are instalate si aproape 2.500 de aparate – Cash Out.

Update

Cele 400 de terminale au fost testate si instalate incepand cu luna septembrie a.c., la nivelul intregii tari. Echipamentele au fost furnizate de catre firma ROPECO. La aceeasi firma a apelat si Banca Transilvania care, tot din luna septembrie a.c., a instalat automate de plati destinate platii facturilor. Firma ROPECO a anuntat recent ca a instalat deja primele 500 de terminale pentru plata facturilor, acestea fiind achizitionate de 3 banci de top din sistem.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?