[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR intra pe piata platilor recurente

11 aprilie 2012

11 aprilie 2012 – BCR a implementat, impreuna cu Euplatesc, posibilitatea de a plati recurent facturile pentru  abonatii furnizorului de televiziune, internet, telefonie fixa si mobila, RCS & RDS. Serviciul este oferit in premiera pentru BCR, banca fiind in discutii avansate si cu alti clienti. Serviciul este gratuit pentru clientii RCS & RDS si poate fi utilizat de catre detinatorii de carduri emise de orice banca din Romania, emis de orice banca,debit sau credit, sub sigla Visa si Mastercard.

“Clientii scapa astfel de grija lunara a platii facturilor. Banii se retrag automat din cont la data scadenta, iar clientul primeste instiintarea si confirmarea platii pe email. Platile recurente sunt inca un pas important pe care BCR il face pentru imbunatatirea vietii clientilor” a declarat Ahu Atay, director carduri BCR.

Pentru a folosi serviciul de plati recurente clientii RCS & RDS trebuie sa intre pe site-ul companiei iar in zona de modalitati de plata a facturii isi vor activa serviciul, alegand si numarul de plati dorite (intre 1 – 12 luni). Serviciul pune la dispozitia clientilor posibilitatea de a renunta la plata recurenta si o adresa de email si un numar de telefon pentru a raspunde solicitarilor legate de plata recurenta.

Parteneriatul dintre BCR si RCS & RDS dateaza inca din august 2010, cand furnizorul de servicii de telefonie si Internet anunta ca facturile pot fi  achitate si online, cu comision zero, direct pe site-ul rcs-rds.ro sau din „Contul meu Digi”.

RCS & RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicaţii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania si Italia. Companiaşi-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa.

Update

BCR nu este prima banca din Romania care lanseaza platile recurente; BRD – de exemplu – a lansat acest serviciu in urma cu doua luni. De asemenea, platile recurente se realizeaza ca urmare a implementarii acestui serviciu de catre RomCard. Platforma pe care o utilizeaza BCR si Euplatesc este platforma 3D Secure gestionata de catre RomCard. Sub 3D Secure acest serviciu nu poate fi implementat numai de un integrator. Trebuie ca sistemul 3D Secure sa ofere aceasta facilitate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?