[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR este Banca Anului 2009 din industria cardurilor

31 martie 2010

Bucuresti, 30 martie – BCR a castigat marele premiu, “Banca Anului”, in cadrul celei de-a IX-a editii a Galei NOCASH. Banca a avut cele mai bune rezultate la doua dintre cele sapte criterii care au stat la baza evaluarii, fiind sungura banca din Romania care a reusit sa obtina primul loc la cel putin doua criterii.

INDICATORI –BCR 2008 2009 crestere
Carduri 2.481.403 2.444.840
Conturi de card 2.417.084 2.372.646
ATM-uri 1.788 2.143 355
POS-uri 15.174 16.324 1.150
Contracte 9.680 8.192
Produse/servicii lansate 24 banking BCR & RATB

(reincarcarea cardurilor de transport la POS, ATM si pe Internet – ecommerce)

. BCR good.bee

. POWERCARD

. Programul de loialitate

Nr. tranzactii cu carduri proprii 51.396.414 52.670.001 1.273.587

Celelalte premii se prezinta dupa cum urmeaza:

Premii pe baza nominalizarilor NOCASH

Premiera Anului BCR & RATB – pentru reincarcarea cardurilor de transport
Partenerul Anului TRANSFOND & APERO – pentru Linie Urgenta Carduri
Pionierat in industria cardurilor RAIFFEISEN BANK – cardul de credit cu cip multiaplicatie
Cea mai buna promovare BRD, Campania “Punct Card”

In competitie au mai intrat alte sase institutii: Bancpost cu American Express, BCR cu PowerCard, Banca Transilvania cu Visa Electgron, GarantiBank cu Bonus Card, Raiffeisen Bank cu MasterCard Standard, Vodafone si Gold, Unicredit cu cardul Miles & More

Premii pe baza datelor statistice

Cel mai vandut card de debit Banca Transilvania Visa Electron –  314.951 carduri
Cel mai vandut card de credit GarantiBank – Bonus Card Classic – 65.402 carduri
Cardul de cumparaturi al anului Banca Transilvania Visa Electron

numar tranzactii comerciale – 5.546.136

valoare tranzactii – 624.608.338 RON

Cardul de business al anului BRD MasterCard Corporate Lei

Numar mediu tranzactii per card: 56

Valoare medie tranzactionata pe card: 46.790 RON

Comerciantul Anului Carrefour Romania5.669.293 tranzactii
Cel mai de success program co-branded Raiffeisen – Vodafone

Numar tranzactii in 2009 – 1.671.215

Valoare tranzactii in 2009 – 209.889.377 RON

Carduri puse in circulatie in 2009 – 2.300

NOMINALIZARI

PREMIERA ANULUI

BCR & RATB

Primul serviciu online pentru reincarcarea cardurilor de transport si primele bancomate special echipate care permit reincarcarea acestor carduri prin utilizarea tehnologiei contactless.

ING Bank

Pentru lansarea Visa Infinite, cardul cel mai exclusivist pus in circulatie de catre Visa Europe. Sunt vizate persoane fizice cu venituri de minim 150.000 EUR/an, care detin lichiditati curente in valoare de minim 300.000 EUR.

Piraeus Bank

Pentru instalarea primelor infochioscuri din mall-uri si hypermarket-uri care permit bucurestenilor din sectorul 6 sa-si plateasca impozitele online folosind cardul bancar si buletinul.
Posta Romana & APS Pentru lansarea CashPlus prepaid MasterCard, primul card de uz general de tip preplatit din Romania

PIONIERAT IN INDUSTRIA CARDURILOR

BCR & good.bee Service

Serviciul “good.bee tranzactii mobile”, care ofera un pachet de servicii (accesul la fonduri prin intermediul telefonului mobil, un cont curent deschis la BCR si cardul de debit BCR Visa Electron) se distribuie la domiciliul clientului, prin intermediul unei retele de agenti mobili, inclusiv in mediul rural.

Credit Europe Bank

Pentru posesorii de CardAvantaj banca a lansat posibilitatea de a efectua cumpărături cu plata în rate, fara dobanda, la comercianţii parteneri pe Internet, prin intermediul protocolului 3D Secure.

Raiffeisen Bank

Pentru primul card de credit cu cip multifunctional de pe piata bancara din Romania. Noul card ofera posibilitatea utilizatorului autorizat de a efectua tranzactii sub protectia standardului de securitate EMV, cat si de a se autentifica in serviciul de Internet banking al Raiffeisen Bank, Raiffeisen Online, utilizand suportul MasterCard Chip Authentication Protocol (CAP).

PARTENERUL ANULUI

ANAT

Pentru parteneriatul incheiat cu Gecad ePayment in vederea impulsionarii dezvoltarii comertului electronic in domeniul turismului, prin facilitarea achizitiei de bilete de avion si pachete de vacanta prin plata online cu card bancar, direct de pe site-urile agentiilor.

ANPC

Pentru protejarea intereselor cumparatorilor care fac achizitii din magazinele online folosind cardul bancar. Aceste magazine au fost obligate sa prezinte pe prima pagina a site-ului un link catre adresa oficiala a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor
MasterCard Pentru lansarea EduCard – o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor.

RomCard

Pentru finalizarea procedurii de activare a cardurilor in 3D Secure direct din magazinele online (“Activation During Shopping – ADS)”
Transfond & APERO Pentru implementarea serviciului LUC – Linie Urgenta Carduri.
Visa Pentru campania de informare “Viata merge mai usor cu Visa” si infiintarea Visa Forum.

Despre jurizare

Nominalizarile au fost votate de un juriu format din 30 de persoane reprezentand emitenti de carduri, procesatori de carduri, furnizori de infrastructura si tehnologie, schemele internationale de plata, integratori de comert electronic. Cea mai buna promovare a fost jurizata de catre International Advertising Association.

Editia din acest an a Galei NOCASH a fost sustinuta de catre Danubius Exim, Smart PayNet, Printec Group Romania, Inform Lykos, Euronet Services, Netopia, Oberthur, Provus Service Provider si Servus Information & Communication Technologies.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?