[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR – clientii folosesc tot mai des canalele alternative pentru schimb valutar – peste 50% din operatiuni se fac in afara sucursalei

19 iunie 2012

19 iunie 2012 – Clientii BCR au efectuat, in primele 5 luni ale acestui an, peste 1,5 milioane operatiuni de schimb valutar (cumparare/vanzare), valoarea acestora depasind 2 miliarde lei. Peste 50% dintre tranzactiile de schimb valutar sunt efectuate in afara unitatilor bancare prin intermediul echipamentelor si a serviciilor de Internet si phone banking iar tendinta este de crestere in continuare a acestei ponderi.

Valorile medii ale operatiunilor de schimb valutar oscileaza in funcţie de tipul platilor (operatiuni cu numerar si/sau intre conturile clientilor) si in functie de canalul prin care sunt efectuate (Automate de Schimb Valutar, casierie – operatiuni cu numerar si/sau Masini Functionale, Click, Alo 24 Banking BCR – operatiuni intre conturi), intervalul de variatie fiind cuprins intre 400 si 4.000 lei/tranzactie.

„Vedem o tendinta de crestere a tranzactiilor prin intermediul echipamentelor dedicate si a serviciilor de internet si phone banking. Ca parte importanta a strategiei bancare privind canalele retail, ne dorim sa incurajam efectuarea schimburilor valutare in afara ghiseelor bancare. Prin urmare, punem la dispozitia clientilor nostri, dar si a non-clientilor, multiple posibilitati si beneficii de tranzactionare in afara casieriilor: avem o retea stabila de echipamente si servicii remote, avem cursuri de schimb preferentiale pentru acestea si, cel mai important, suntem disponibili 24 de ore din 24, 7 zile din 7“, a declarat Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail din cadrul BCR.

BCR are instalate peste 200 de echipamente pentru schimb valutar ce pot fi utilizate 24/7, fiind prezenta in locatii care nu depind de programul unitatilor (in afara acestora, in zonele de tip self service, dar si in mall-uri si aeroporturi). De asemenea, serviciile Click si Alo 24 Banking BCR sunt disponibile 24/7 si accesibile din orice locaţie (fie tara sau strainatate).

Clientii BCR beneficiaza de schimburi valutare la cotatii preferentiale pentru Click si Alo 24 Banking BCR, respeciv pentru masinile multifunctionale, pentru oricare din urmatoarele valute: EUR, USD, GBP, CHF, CAD, AUD.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?