[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR: “cardul de credit este o modalitate de plata mai ieftina decat numerarul”

10 decembrie 2013

BCR a lansat “Bun de plata”, un program de loialitate considerat cel mai avantajos program de acest gen pentru cardurile de credit destinate persoanelor fizice. Pe langa rate cu 0% dobanda la magazinele partenere si reduceri speciale la partenerii selectati, facilitatile programului vizeaza introducerea unui “cash back” lunar de 2% si a unui “cash back” aniversar de 1%.

Procentul de 2% din valoarea tranzactiei (care inseamna bani inapoi in contul de card), se aplica pentru toate tranzactiile efectuate oriunde in lume, inclusiv online, insa doar la anumite categorii de comercianti respectiv, benzinarii, magazine de imbracaminte si incaltaminte, restaurante, divertisment si timp liber, calatorii (avion, hotel, inchirieri masini) si utilitati.

Procentul de 1% se aplica pentru toate celelalte cumparaturi efectuate prin cardul de credit. Fiind aniversar, (el) se aplica o singura data pe an si reprezinta o premiera pe piata romaneasca.

“BCR lanseaza, incepand din aceasta luna, un program de loializare pentru toti posesorii de carduri de credit emise de BCR care va oferi avantaje net superioare celor oferite in ultimii ani. Vom acorda un cash back lunar in valoare de 2% (bani inapoi in contul de card de credit) pentru toate tranzactiile efectuate la o gama larga de categorii de comercianti din tara, strainatate si online. Ca si noutate absoluta pe piata bancara, clientii vor primi si 1% cash back aniversar acordat o data pe an pentru toate celelalte cumparaturi efectuate prin cardul de credit. Prin Programul “Bun de plata” cardul de credit BCR aduce astfel beneficii clientilor si devine o modalitate de plata preferata mai comoda si, in esenta, mai ieftina decat numerarul“, a declarat Bianca Ionita, Sef Departament Emitere Carduri, BCR.

Exemplu de calcul pentru cash back-ul pe care un client il poate primi anual daca foloseste cardurile de credit de la BCR, inclusiv pentru posesorii de MasterCard Platinum/ World Signia.

Sursa: BCR

Asadar, pentru 15.800 RON cheltuiti intr-un an pe card, suma de bani pe care clientul o primeste inapoi in contul de card de credit este de 268 lei (adica 1,7%).

In realitate, clientul incaseaza mult mai putin intrucat procentul de 1% se aplica o singura data pe an (probabil cu ocazia zilei de nastere a posesorului de card) si nu in fiecare luna, cum eronat este prezentat in exemplul de calcul. In aceste conditii, suma incasata efectiv se diminueaza cu vreo 10 Euro, echivalent lei.

Mai mult, acceptand ca posesorul de card nu va reusi sa ramburseze sumele cheltuite in perioada de gratie, la un nivel minim anual al ratei de dobanda de 17,56% (cat este pentru un PowerCard BCR Standard garantat), aplicat la suma luata in calcul de BCR, rezulta ca plata prin card de credit are un cost de peste 2770 RON, adica de 10 ori mai mult decat nivelul „cash back-ului” potential.

BCR dispune de 562 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori, infrastructura proprie de acceptare a cardurilor insemnand peste 17.000 de terminale (peste 2.200 ATM-uri si 15.000 de POS-uri).

Comentarii (1)
 1. SellADeal.ro spune:

  .

  Salut, http://www.SellADeal.ro este cel mai generos site de CashBack din Romania si este prezent online inca din anul 2011.

  Pe langa CashBack poti primi si 5% din valoare cumparaturilor prietenilor pe care ii recomanzi.

  Tu ai cont?

  .

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?