BCR, BT, Garanti si Raiffeisen vor sa proceseze tranzactiile prin ghiseul.ro

29 august 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit patru oferte pentru frunizarea de servicii bancare de acceptare a plăților de impozite, taxe, contributii și a altor sume datorate bugetului, efectuate cu cardul bancar în Sistemul Național Electronic de Plăți (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro. Ofertele au fost depuse de Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și Garanti Bank.

Valoarea fără TVA a contractului a fost estimată între 1,56 milioane de lei și 1,87 milioane de lei, potrivit datelor ANAF.

Conform documentației licitației, lansată în a doua parte a lunii iulie, toate sumele încasate prin www.ghiseul.ro vor fi transferate integral într-un cont colector unic, deschis de banca câștigătoare la solicitarea și în numele ANAF. Toate tranzacțiile efectuate prin SNEP vor fi comisionate cu cel mult 2% din valoare, dar suma nu va depăși 30 lei, care va fi suportată de Fisc.

SNEP va accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara în care aceste instrumente au fost emise.

În prima parte a lunii august, Ministerul Finanțelor a aprobat, printr-un ordin, lista impozitelor, amenzilor și a altor creanțe fiscale care vor putea fi achitate prin SNEP.

Conform Ordinului MFP 1.375/2016, persoanele fizice rezidente și nerezidente vor putea plăti 42 tipuri de impozite (pe venit din activități independente, salarii, cedarea folosinței bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală, dobânzi, premii, activități agricole, dividende, transferul titlurilor de valoare etc), precum și TVA, contribuții de asigurări, accize. Totodată, vor putea fi achitate amenzi date de Antifrauda Fiscală, amenzi judiciare, penalități de nedeclarare.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash