BCR, BT, Garanti si Raiffeisen vor sa proceseze tranzactiile prin ghiseul.ro

29 august 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit patru oferte pentru frunizarea de servicii bancare de acceptare a plăților de impozite, taxe, contributii și a altor sume datorate bugetului, efectuate cu cardul bancar în Sistemul Național Electronic de Plăți (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro. Ofertele au fost depuse de Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și Garanti Bank.

Valoarea fără TVA a contractului a fost estimată între 1,56 milioane de lei și 1,87 milioane de lei, potrivit datelor ANAF.

Conform documentației licitației, lansată în a doua parte a lunii iulie, toate sumele încasate prin www.ghiseul.ro vor fi transferate integral într-un cont colector unic, deschis de banca câștigătoare la solicitarea și în numele ANAF. Toate tranzacțiile efectuate prin SNEP vor fi comisionate cu cel mult 2% din valoare, dar suma nu va depăși 30 lei, care va fi suportată de Fisc.

SNEP va accepta la plată cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara în care aceste instrumente au fost emise.

În prima parte a lunii august, Ministerul Finanțelor a aprobat, printr-un ordin, lista impozitelor, amenzilor și a altor creanțe fiscale care vor putea fi achitate prin SNEP.

Conform Ordinului MFP 1.375/2016, persoanele fizice rezidente și nerezidente vor putea plăti 42 tipuri de impozite (pe venit din activități independente, salarii, cedarea folosinței bunurilor, drepturi de proprietate intelectuală, dobânzi, premii, activități agricole, dividende, transferul titlurilor de valoare etc), precum și TVA, contribuții de asigurări, accize. Totodată, vor putea fi achitate amenzi date de Antifrauda Fiscală, amenzi judiciare, penalități de nedeclarare.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?