BCR anunta o digitalizare accelerata in T1 2021: peste 1,1 mil. utilizatori activi de George, + 37% fata de T1 2020

30 aprilie 2021

BCR anunta ca are 1,8 milioane de utilizatori de internet banking și mobile banking, din care peste 1,1 milioane de utilizatori activi de George, în creștere cu 37% față de T1 2020. Numărul de tranzacții prin George a crescut cu 70% în T1 2021 față de T1 2020.

BCR spune ca platforma George oferă online „cele mai multe produse specifice de retail banking (conturi curente, economisire, creditare și asigurări). Lansate în ecosistemul George în 2020 ca produse unice pe piața bancară, 48% din totalul cardurilor de credit și 61% din totalul produselor de tipul descoperit de cont sunt acordate prin canale digitale.


Peste 22,4 milioane de tranzacții cu plăți digitale în transportul public s-au înregistrat, în ultimii trei ani, din care aproximativ 2 milioane numai în luna martie 2021. BCR a implementat soluția de plată contactless în 16 orașe din România.

„Într-o perioadă de schimbare accelerată, cel mai important lucru rămâne modul cum interacționăm cu publicul. Înțelegem necesitatea oamenilor de a lua decizii informate pentru a avea o viață mai bună și acționăm ca niște consilieri pentru alegeri financiare inteligente, prin toate mijloacele posibile: online, video, social media și în sucursale.

Clienții caută accesibilitate, rapiditate și conveniență, și le mulțumim că ne provoacă să fim mai buni și mai eficienți. Creăm procese intuitive prin laboratoare digitale agile și prin dezvoltarea ecosistemului evolutiv George, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii,a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

______________

BCR a înregistrat un profit net de 424,6 milioane de lei (87 milioane de euro) în T1 2021, în ușoară scădere față de 428,3 milioane de lei (89,3 milioane de euro) în T1 2020

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?