[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCR anunta alinierea comisionului de rambursare anticipata la prevederile Directivei Europene (48/2008)

27 aprilie 2010

27 aprilie 2010 – BCR anunta alinierea comisionului de rambursare anticipata, pentru creditele negarantate nou acordate (de tip Divers, Motor si Practic), cu prevederile Directivei 2008/48/CE a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene.

Prin aplicarea prevederilor Directivei, consumatorul are dreptul de a se elibera in orice moment, partial sau total, de obligatiile sale fata de banca in baza unui contract de credit de consum, insa in acelasi timp creditorul este indreptatit sa solicite o compensatie pentru costurile legate direct de rambursarea anticipata a creditului, cu conditia ca rambursarea anticipata sa intervina intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului este fixa.

Astfel, incepand cu data de 26/04/2010, BCR va implementa un comision de rambursare anticipata procentual de 1% din suma rambursata in avans, respectiv 0.5% (daca rambursarea anticipata are loc in ultimul an al contractului de credit), dar nu mai putin de 65 RON, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa, si va elimina comisionul de rambursare anticipata pentru creditele negarantate cu dobanda variabila.

In situatia in care, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa, diferenta intre rata dobanzii convenita initial si rata dobanzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipata depaseste nivelul stabilit initial pentru comisionul de plata anticipata, banca isi rezerva dreptul de a ajusta corespunzator nivelul acestui comision.

Noul comision se aplica doar creditelor negarantate nou acordate, si nu are impact asupra creditelor negarantate aflate in sold. Pentru acestea din urma, la rambursarea anticipata se va percepe comisionul de rambursare anticipata stipulat in contractul de credit initial semnat de client.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?