BCR a lansat George Pay, aplicatie Android prin care clientii bancii pot plati contactless cu mobilul. 20.000 de clienti si-au activat deja serviciul.

13 august 2019

„Aproape 20.000 de clienți BCR și-au activat deja serviciul de plată prin NFC și au făcut plăți prin George Pay.”, anunta BCR.

Dezvoltata la nivelul Grupului Erste, aplicația permite adăugarea prin NFC a cardurilor BCR de debit sau de credit și realizarea plăților la POS. Lansarea în România a fost progresivă pentru utilizatorii de Android, clienții băncii începând să primească update din 25 iulie, potrivit profit.ro.

Pentru a face o plată Prin George Pay, clienții trebuie doar să apropie smartphone-ul de POS dacă suma este mai mică de 100 de lei. Pentru plățile mai mari de 100 de lei este necesară deblocarea telefonului, confirmând tranzacția prin metoda de protecție aleasă în aplicația George, la opțiunea Easy Acces.

Chiar daca smartphone-ul nu este conectat la internet, în zonele fără acoperire de date se pot face, indiferent de sumă, cel mult 10 tranzacții cu carduri Mastercard sau maxim 15 tranzacții pentru cardurile Visa, dupa care se va solicita conectarea la internet.

Plățile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?