BCR – 90% dintre femeile sub 50 de ani au card de debit atasat contului curent

8 martie 2013

O analiza facuta pe portofoliul de clienti ai BCR releva o tendinta de folosire mai intensa a produselor bancare in randul femeilor. Astfel, 90% dintre femeile de sub 50 de ani au un card de debit atasat contului curent. De asemenea, urmarind comportamentul clientilor proprii, BCR a observat ca femeile efectueaza cu aproape 30% mai multe plati de facturi prin servicii de tip debit direct si standing order comparativ cu barbatii.

Desi ponderea femeilor in randul detinatorilor de produse bancare de baza (cont curent, card, internet banking) este sensibil egala cu ce a barbatilor, exista, insa, cateva zone/judete unde femeile predomina: Bucuresti – 53%, Harghita – 55%, Covasna – 56%, Sălaj – 54%.

Mai mult, peste 60% dintre pachetele de cont curent vandute de BCR din luna octombrie si pana azi au fost achizitionate de femei sub 40 de ani.

Dintre statisticile publicate de BCR se retine faptul ca foarte multe femei tinere folosesc instrumente de plata cu acces la distanta.

Astfel, 29% dintre femeile între 18-40 ani folosesc internet banking-ul (25% intre 41-50 ani si 18% peste 50 ani). De asemenea, 47% femei folosesc plata la POS si 45% platesc facturile direct la ATM.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash