[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

BCE: Romania este printre tarile membre UE cu cele mai putine institutii de credit

3 septembrie 2018

În ţările membre Uniunii Europene, care nu fac parte din zona euro, există 29 de bănci centrale şi 6.160 de instituţii de credit, se arată în datele de pe luna iulie centralizate de Banca Central Europeană (BCE), potrivit mediafax.ro.

În acelaşi timp, în zona euro există 20 de bănci centrale şi 4.670 de instituţii de credit. În categoria instituţiilor de credit au fost incluse nu doar băncile, ci şi instituţiile financiar nebancare (IFN-uri), firmele de brokeraj sau fondurile de investiţii.

Raportat la nivelul întregii Uniuni, cel mai mic număr de instituţii de credit a fost inregistrat în Slovenia, cu 17 astfel de instituţii. Urmează Malta (25 de instituţii de credit), Bulgaria (26 de instituţii de credit), Slovacia (27 de instituţii de credit) şi Ungaria (28 de instituţii de credit). În România, numărul raportat de instituţii de credit este de 37.

La polul opus se află Danemarca, cu un număr de 1.599 de instituţii de credit – de altfel şi cel mai mare din UE -, Polonia (648 de instituţii de credit), Austria (570 de instituţii de credit), Italia (517 de instituţii de credit) şi Franţa (415 de instituţii de credit).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?