[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banking 4.0 – start campanie „early bird”

Premium
5 octombrie 2023

Pana la finele lunii octombrie, cei care doresc sa participe la conferinta internationala Banking 4.0 beneficiaza de o reducere de 20%. Intra aici si foloseste-ti voucher-ul de discount 20SINAIA.

In perioada 22 si 23 noiembrie, la Cazinoul din Sinaia, se va desfasura cea de-a IX-a editie a Banking 4.0, conferinta internationala dedicata impactului tehnologiilor emergente asupra banking-ului, in general, modelelor de business si a relatiei banca-client, in special.

Intitulata „banking in open era: open banking, open finance, open (to generative) AI” conferinta din acest an se concentreaza pe raspunsurile la intrebarea: cum construim banca viitorului? Evenimentul este powered by Worldline.

De aceea, toti expertii care vor avea prezentari, vor participa la dezbateri sau vor sustine workshop-uri, vor incerca sa raspunda acestei intrebari, fiecare din perspectiva domeniului in care isi desfasoara activitatea.

Premiere la Banking 4.0

Editia din acest an vine, asa cum v-am obisnuit, cu multe premiere. Astfel, vor fi prezente la eveniment o serie de neobanks din Europa, pentru a putea vorbi despre noi modele de business cu puterea exemplului. De asemenea, Google si Amazon vor sustine workshop-uri pe utilizarea inteligentei artificiale in banking, probabil cea mai importanta tehnologie emergenta care va impacta semnificativ dezvoltarea viitoare a industriei de profil.” a declarat Sergiu CONE, organizatorul Banking 4.0.

Sergiu Cone a mai adaugat:

In ceea ce priveste noutatile tehnice, va fi lansat un sistem de tip „credit score” care evalueaza maturitatea digitala a institutiilor. Va fi pentru prima oara cand vor fi prezentate rezultate oficiale privind procesul de transformare digitala al bancilor din piata locala. Vom vedea astfel cine este cu adevarat avansat si cine mai are mult de lucru. Vor fi analizate primele 10 banci dupa active, doua neobanks si o institutie de tip challenger bank.

Si pentru ca nu poti construi banca viitorului fara sa intrebi adolescentii, clientii de maine, cum vor ei sa fie aceasta banca, vom avea o campanie de educatie financiara in randul liceenilor din ani terminali care se va finaliza prin completarea unui chestionar. Tinerii vor spune ce asteptari au de la o banca. Rezultatele vor fi prezentate in cadrul conferintei.

In fine, vom avea si lansarea raportului de tara in domeniul fintech, care acopera Romania si Bulgaria, prezentat de ROFIN.TECH dar si o prezentare a Universitatii din Viena legata de modul în care proprietățile cuantice ale luminii pot fi utilizate pentru protejarea noilor aplicații, cum ar fi plățile digitale. Pentru a permite plăți digitale absolut sigure, oamenii de știință au înlocuit tehnicile criptografice clasice cu un protocol cuantic care exploatează fotoni unici.

Inclusiv modul in care vor participa expertii la conferinta va fi o premiera. Astfel, deplasarea la Sinaia se va face cu trenul, vagonul restaurant oferind posibilitatea unui networking de calitate pe durata calatoriei. Odata ajunsi in locatie, vom imbina discutiile despre cum construim banca viitorului cu vizitele la o serie de obiective turistice din zona: Castelul Bran, Castelul Peles, Cramele Azuga.

Va invitam cu drag la un eveniment unic, pur si simplu altfel.

La eveniment sunt asteptati in jur de 200 de experti din peste 20 de tari.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?