[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banking 4.0 – Romanii din urban se asteapta sa existe mai putine banci in piata. Cele care vor supravietui ar trebui sa le ofere o serie de servicii non-bancare, inclusiv consiliere psihologica, nu doar moratorii – studiu.

Premium
24 noiembrie 2022

Peste jumatate dintre romanii din mediul urban se asteapta ca si pe viitor bancile sa faca ceea ce fac acum, numai ca vor fi mai putine banci, potrivit unei cercetari realizate de iSense Solutions la comanda NOCASH.

De asemenea, 30% dintre persoanele intervievate au declarat ca bancile vor fi prezente pe piata indirect, prin intermediul platformelor in vreme ce 15% este de parere ca bancile vor disparea, iar serviciile oferite astazi de banci vor fi puse la dispozitia consumatorilor de catre fintech-uri autorizate in acest sens.

Invitati sa se exprime legat de serviciile si produsele pe care bancile ar trebui sa le ofere, primele doua optiuni au fost educatia financiara si consultanta pentru mentinerea unui scor de credit cat mai bun.

Mai mult, atunci cand iau un credit, oamenii se asteapta (39%) ca banca sa ofere asistenta de specialitate in achizitia bunului care face obiectul creditului, indiferent ca este vorba de o casa, un teren sau o masina.

Romanii merg si mai departe astfel ca vor ca banca lor sa le recomande avocati sau notari, care sa-i asiste in gestionarea unor evenimente speciale/neprevazute (divort, mosteniri, etc.). De interes este si consilierea psihologica, pentru cei afectati de situatia lor economica, care ajung sa aiba probleme cu plata ratelor.

Studiul iSense Solutions a fost efectuat in perioada 2-8 noiembrie, prin intermediul unui chestionar online la care au raspuns 1000 de persoane din mediul urban (esantion reprezentativ), care au cont deschis la banca, cu varsta intre 18 si 65 de ani.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?