[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banking 4.0: Revolut anunta ca a ajuns la 100.000 de clienti in Romania

30 noiembrie 2018

Prezenta la conferinta internationala Banking 4.0, Irina Scarlat – country manager pentru Romania, a anuntat ca obiectivul de 100.000 de clienti pentru Romania pentru acest an a fost atins cu o luna mai devreme. Valoarea totală a tranzacțiilor efectuate de aceștia depășește 400 milioane de EUR. Reprezentantul Revolut a analizat platile mobile (instant dar si mobile) alaturi de o serie de experti (vezi foto): Bogdan Nastase – project manager Transfond, Mihai Ivascu – CEO moneymailme, Mikhail Gordeev – Head of New Products Autria Card si Antonio Eram – CEO Netopia.

Prezentam in continuare si comunicatul oficial.

În săptămâna Centenarului României, Revolut sărbătorește un altfel de centenar: peste 100.000 de români folosesc serviciul. România ocupă astfel locul #4 în topul piețelor Revolut cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, Franța și Polonia.

Înregistrând un volum total al tranzacțiilor de peste 400 de milioane de Euro, românii folosesc Revolut în principal pentru plăți cu cardul, online și la comercianți, dar și pentru transferuri de bani. Principalii comercianți unde utilizatorii români plătesc folosind cardurile Revolut sunt Carrefour, Auchan, McDonalds, Ali Express, Inmedio, Uber, și Taxify.

Românii folosesc Vaults, ”pușculița digitală” oferită de Revolut ca opțiune de economisire, pentru a strânge bani pentru vacanțe, evenimente importante din viața lor sau investiții în criptomonede și imobiliare. Aceștia au deschis peste 21.000 de pușculițe digitale Vaults până în prezent și au economisit astfel mai bine de 4.5 milioane de RON, folosind o combinație de mărunțiș rămas după tranzacțiile efectuate și plăți recurente. Romania ocupă de asemenea locul #3 în ceea ce privește adopția abonamentelor Premium și Metal, după Marea Britanie și Franța.

”Am deschis un birou local Revolut în luna mai cu un obiectiv ambițios: să ajungem la 100.000 de utilizatori până la finalul acestui an. Faptul că am reușit să ajungem aici atât de repede este o confirmare a faptului că ne-am respectat promisiunea de a ajuta românii să își controleze mai bine banii și le-am oferit o alternativă semnificativ mai bună față de bănci. Am făcut primii pași, însă acesta este doar începutul: nu ne vom opri până când Revolut nu va deveni partenerul financiar de încredere pentru majoritatea românilor”, a declarat Irina Scarlat, Country Manager Revolut în România.

Pentru a sărbători această realizare, Revolut oferă tuturor utilizatorilor noi și existenți posibilitatea de a comanda primul lor card fizic gratuit, direct din aplicație. Oferta este disponibilă doar pentru clienții care nu au comandat un card fizic până acum până duminică, 2 decembrie, în limita stocului disponibil.

Pe lângă obiectivele ambițioase de creștere, Revolut are planuri mari pentru anul următor și își propune să lanseze mai multe funcționalități ale produsului pentru clienții români. Printre acestea se numără posibilitatea de a plăti cu telefonul, lansarea IBAN-urilor românești, platforma de investiții fără comisioane, oferte speciale sau acces preferențial la lounge-urile din aeroporturi.

Revolut obține licențele pentru Singapore și Japonia

Revolut continuă cu planurile sale de extindere globală și a primit astăzi licențele necesare pentru a funcționa în Singapore (Remittance License oferită de Autoritatea Monetară din Singapore, precum și aprobarea pentru Stored Value Facility). Având în vedere cunoștințele acumulate și experiența din Europa, fintech-ul londonez lucrează activ cu autoritățile singaporeze la definirea proiectului de lege pentru serviciile de plăți.

Revolut a primit autorizația de funcționare și în Janonia, de la JFSA din cadrul Fund Transfer License, și are acum dreptul să funcționeze în întreaga țara. Revolut devine astfel una dintre puținele companii internaționale care au obținut cu succes acest tip de licență în Japonia.

Revolut a confirmat că se află în ultimele etape de testare și că va lansa în APAC în primul trimestru al anului 2019, unde peste 50.000 de persoane se află deja pe lista de așteptare. Între timp, compania așteaptă vești în următoarele săptămâni cu privire la extinderea în Statele Unite și Canada.

Sediul central al Revolut în APAC va fi în Singapore, unde a fost deja recrutată o echipă specializată în compliance, business development și relații publice. Între timp, în Japonia, Revolut a încheiat parteneriate cu Rakuten, Sompo Japan Insurance (SJNK) și Toppan, iar o echipă locală a fost recent formată, având competențe operaționale și în domeniul conformității.

“Am lucrat îndeaproape cu autoritățile singaporeze pentru a modela viitorul reglementării în țară. Ne bucurăm să vedem încrederea pe care o au în viziunea și modelul nostru de business și vrem să vedem succesul nostru european replicat în Singapore și în Asia Pacific. Între timp, parteneriatele noastre cu Rakuten, SJNK și Toppan arată susținerea de care ne bucurăm în Japonia și suntem convinși că vom schimba modul în care băncile tradiționale funcționează în APAC prin folosirea tehnologiei și a inovației. Avem încredere că Revolut va continua să inoveze în timp ce ne extindem în întreaga lume și vom dezvolta o gamă de noi servicii pentru consumatorii din ce în ce mai conectați din APAC. Este o piață uriașă și vedem deja o cerere foarte mare pentru produsul nostru”, a declarat Nik Storonsky, CEO și Fondator, Revolut.

Revolut a fost înființat în iulie 2015 si are deja peste 3,2 mil. de utilizatori care au realizat pana in prezent 245 mil. tranzactii in valoare de peste 32 mld. dolari. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, si pot avea expunere imediată la criptomonede.
Revolut a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?