[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banking 4.0 in cifre: doua scene, patru MCs, 9 keynote speakers, 16 moderatori, 23 de tari participante, 24 de paneluri si 35 de parteneri.

Premium
21 noiembrie 2022

Au mai ramas cateva ore pana la startul unei noi editii de Banking 4.0, eveniment international organizat la nivel de experti, care analizeaza impactul tehnologiilor emergente asupra industriei serviciilor financiar-bancare.

100 de experti din 23 de tari vor urca pe scena conferintei pentru a prezenta si analiza solutiile dar si tendintele care castiga teren in piata. Tema acestei editii este „Resilience in Banking – the answer in embedded”.

Cu cele 24 de paneluri acoperim 360 de grade subiectul transformarii digitale in banking. Este cel mai complet dar si mai de impact eveniment pe care l-am organizat in aproape 25 de ani de cariera. Daca activezi in domeniu, pur si simplu nu ai voie sa ratezi aceasta conferinta!„, a declarat Sergiu Cone, organizatorul evenimentului.

Agenda conferintei poate fi consultata aici.

Organizatorii vor lansa o moneda suflata cu aur cu mesajul „Banking 4.0 – embrace change„, dar si doua cercetari de piata inedite. Una dintre este mai degraba un „Mystery shopping” pe aplicatiile de mobile banking, pentru a vedea efectiv cum functioneaza banking-ul la distanta. Cealalta sondeaza in premiera conceptul de embedded banking / embedded finance: cat de dispusi sunt romanii sa faca banking la distanta folosind canale nebancare.

Subiectele analizate in conferinta vor fi extrem de variate: de la impactul metaversului in banking si a noilor servicii in economia web 3.0 si pana la cum recrutam si pastram talentele, fara de care orice tehnologie, capital sau strategii sunt inutile in procesul de transformare digitala.

Panelurile si prezentarile vor acoperi toate tehnologiile emergente si intreaga problematica specifica digital banking-ului: automatizarea proceselor de banca (Robotic Process Automation), Banking as a Service, cloud computing, digital onboarding si identitate digitala (eIDAS 2.0), impactul blockchain si al tehnologiei SoftPOS in industria de plati, rolul inteligentei artificiale in personalizarea ofertelor la nivel de client (si nu pe categorie de clienti), open banking & open finance, plati instant „cont la cont”, securitatea cibernetica.

Organizatorii vor oferi si o carte de exceptie: How to compete on platform economies with contextual and conscious banking, scrisa de catre Paolo Sironi, Global Research Leader in Banking and Financial Markets la IBM, Institute for Business Value. Autorul va avea o interventie online in cadrul conferintei.

Evenimentul va avea loc in zilele de 22 si 23 noiembrie, la Marmorosch Hotel.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?