[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banking 4.0 – Agenda

Premium
22 mai 2023

Ziua de 23 mai va marca un moment istoric in care doua ecosisteme, industria bancara si comunitatea web 3.0, se vor intalni – in premiera – pentru a se cunoaste si a discuta despre (noi) oportunitati de colaborare in contextul aprobarii de catre Parlamentul European a legislatiei in domeniul activelor digitale. Mai mult, la intalnire vor participa si autoritatile, atat din partea Comisiei Europene cat si din partea statului roman: BNR si Autoritatea pentru Supraveghere Financiara.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici


Se vor demola mituri si se vor construi noi punti de legatura care sa permita dezvoltarea de (modele de) afaceri inovatoare in noua economie digitala.” spune Sergiu Cone, organizatorul Banking 4.0, conferinta internationala dedicata impactului tehnologiilor emergente asupra dezvoltarii viitoare a serviciilor financiar-bancare.

Organizat la STUP, spatiul dezvoltat de Banca Transilvania pentru comunitatea start-up din Romania, evenimentul va fi unul maraton, care incepe la ora 09.00 si se va termina dupa orele 21.00.

Ziua incepe cu o discutie libera despre digitalizare si adoptia blockchain in spatiul web 3.0, intre Sebastian Burduja – Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si Andrei Burz-Pinzaru, partener Deloitte Legal Romania / Reff & Asociatii.

In continuare, peste 40 de experti vor prezenta si analiza o larga palete de subiecte, panelurile fiind concentrate pe urmatoarele domenii:

. legislatia MiCA („Markets in Crypto Assets”) – reglementarea este drumul catre adoptia in masa?

. viitorul digital al banilor publici (CBDC-urile) – migrarea bancilor centrale catre spatiul cripto

. identitatea digitala in web 3.0

. tranzactionarea – tendintele in piata cripto

. NFT-urile, utilitatea creeaza oportunitatea (de investitie)

. cum construiesti si cum recunosti un proiect web 3.0 de succes

. impozitarea veniturilor din tranzactionarea activelor digitale

Vor exista si momente speciale in care giganti la nivel mondial din lumea platilor vor vorbi despre oportunitatile concrete si imediate oferite de economia web 3.0. Astfel, Visa va analiza partea legata de impactul criptografiei in domeniul platilor: descoperirea rolului criptomonedei în plățile globale, atingerea tendințelor globale și europene și rolul & viziunea Visa în acest ecosistem emergent.

De asemenea, Worldline, cel mai mare procesator de plati in Europa, va vorbi despre metaverse, institutia lansand deja un mall in spatiul virtual, in care sunt prezente deja noua companii, printre care si o banca.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici

Conferinta se va incheia cu o competitie de proiecte, dezvoltate pe tehnologie blockchain, ce va fi jurizata de experti in domeniul web 3.0, inclusiv internationali. Vot fi selectate cele mai promitatoare 10 proiecte. Organizatorii ofera castigatorilor premii cumulate de peste 75.000 de euro, in servicii. Inregistrarea in competitie se poate face aici pana in data de 22 mai, orele 15.00.

PARTENERII CONFERINTEI INTERNATIONALE BANKING 4.0

PARTENERII COMPETITIEI DE PROIECTE WEB 3.0

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?