[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bankata.ro, plaforma de agregare a produselor financiare, devine membru oficial al Asociației Române de Fintech

29 noiembrie 2021

Bankata.ro, platforma digitală de agregare completă a produselor financiare devine membru oficial al Asociației Române de Fintech (RoFin.tech), principala instituție din țara noastră care reprezintă start-up-urile și scale-up-urile din industria tehnologiilor financiare.

Asociația Română de Fintech RoFin.tech are ca misiune declarată crearea unui climat organizat pentru creșterea ponderii serviciilor digitale financiare din România, crearea unor canale internaționale pentru oportunitatea fintech-urilor partenere de a-și  extinde operațiunile peste hotare și, de asemenea, educarea și dezvoltarea comunității de antreprenori și profesioniști din domeniu.


Ecosistemul fintech din România s-a dezvoltat și a crescut accelerat în ultimul an, iar acest rezultat este meritul noilor startup-uri tech și al investitorilor care au finanțat echipe de fondatori. Mai departe, ne vom implica și noi în dezvoltarea ecosistemului, alături de partenerii noștri, instituții financiare, platforme de investiții și platforme de FX și plăți pentru a liberaliza cât mai mult piața financiară si pentru a crește adopția produselor financiare în România,“, declarat Diana Seredenciuc, cofondator si reprezentantul Bankata.ro în Asociația Română de Fintech.

Datorită experienței mixte în domeniul financiar a celor doi fondatori, Diana Seredenciuc și Andrei Perianu, Bankata.ro se va implica, alături de ceilalți membri ai Asociației Române de Fintech, în dezvoltarea de programe de educare a consumatorilor de servicii financiare din Romania.

“Ne bucurăm să primim în rândurile noastre Bankata.ro, o companie care are un mare potențial să genereze un model de educatie in materie de produse bancare, în beneficiul consumatorilor. Ca susținători ai technologiei in oferirea serviciilor financiare de calitate, ne punem mari speranțe că prin intermediul membrilor RoFin.tech vom reduce asimetria informationala dintre banci si consumatori, marind deschiderea si transparenta acestora pentru a oferi clientilor o mai mare posibilitate de alegere informata. Bankata.ro e unul din jucătorii care au șanse să creeze impact în acest sens,” a declarat Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech și cofondator Finqware.

Bankata.ro analizează şi compară în mod obiectiv toate produsele bancare disponibile clienţilor din România. Platforma include informaţii şi analize despre carduri de credit, conturi de investiţii, credite de nevoi personale, credite ipotecare şi imobiliare, şi urmează să adauge în portofoliu serviciile băncilor digitale şi ale platformelor internaţionale de plăţi.

Compania a primit deja o finanţare de 180.000 euro, coordonată de Sparking Capital în calitate de Lead Investor, pentru dezvoltarea şi implementarea planului de afaceri. Finanţarea a fost acoperită şi de o serie de investitori privaţi.

______________

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește, în prezent, 21 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech).

Bankata.ro este o platformă de tehnologie financiară din România. Principalul obiectiv al Bankata.ro este să vină în sprijinul consumatorilor de rând să-și creeze un echilibru financiar prin analiza independentă și imparțială a celor mai bune oferte, fie ele de creditare sau de investiții.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?