[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bank of Cyprus a vandut un portofoliu de creanțe neperformante de aprox. 147 mil. euro către o entitate din grupul APS. Banca isi incheie oficial prezenta in Romania.

25 august 2022

Reff & Asociații | Deloitte Legal și Deloitte România au asistat Bank of Cyprus în vânzarea unui portofoliu de creanțe neperformante garantate și a unor imobile recuperate situate în România, în valoare nominală totală de aproximativ 147 de milioane de euro, către o entitate din grupul APS. Tranzacția a fost semnată în luna mai 2022 și a fost finalizată în data de 24 august 2022, după ce a fost în prealabil analizată de Consiliul Concurenței.

Vânzarea portofoliului rezidual de active neperformante deținute de grupul cipriot în România a fost decisă în contextul încetării operațiunilor Bank of Cyprus din țara noastră, proces care a fost implementat în mod gradual pe parcursul ultimilor ani.

„Aceasta a fost ultima tranzacție importantă care face parte din planul nostru de a ieși de pe piețele străine și de a continua să ne concentrăm pe deservirea pieței din țara noastră de origine.” – a spus Ioannis Petrou, Manager Corporate Finance Solutions, Bank of Cyprus.

Finalizarea acestei tranzacții, care este, conform informațiilor publice disponibile, cea mai mare tranzacție de acest tip din piața creditelor neperformante din România în anul 2022, reprezintă un mare succes pentru echipa noastră, având în vedere gradul ridicat de complexitate a proiectului și calendarul strâns de implementare.” – a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?