[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bancpost anunta trecerea la emiterea cardurilor cu cip de la inceputul lui iulie

19 iulie 2010


19 iulie, 2010 – Bancpost a incheiat cu succes procesul de modernizare si certificare de catre VISA si MasterCard pentru emiterea cardurilor cu cip folosind tehnologia EMV. Astfel, din iulie a.c, banca emite exclusiv carduri VISA si MasterCard cu cip si isi propune ca cele 700.000 de carduri cu banda magnetica din portofoliu sa fie schimbate integral pana la finele lui 2012. Procesul de inlocuire nu va fi unul fortat, el urmand a se desfasura natural, pe masura ce expira perioada de valabilitate a vechilor carduri.

Noile carduri cu cip prezinta un nivel de siguranta considerabil mai ridicat fata de cele clasice, protejand clientii fata de fraude. Prin implementarea standardului EMV, Bancpost doreste sa sporeasca increderea si loialitatea clientilor sai in acest mijloc de plata, consolidandu-si astfel pozitia pe piata. Pe langa modificarile tehnologice, Bancpost a schimbat si designul cardurilor.

“Ne-am propus sa implementam aceasta tehnologie moderna atat pentru cardurile de credit si cat si pentru cele de debit, astfel incat clientii bancii sa simta un plus de siguranta la efectuarea tranzactiilor cu cardul, tinand cont de faptul ca informatia stocata pe cip este foarte greu de reprodus. Suplimentar, aceasta tehnologie ne permite adaugarea in viitor de noi functionalitati si servicii cu valoare adaugata pentru clienti. Proiectul de inlocuire a cardurilor cu banda magnetica prin cele cu memorie cip vine in continuarea procesului prin care  toate ATM-urile si POS-urile proprii au fost adaptate la noua tehnologie EMV inca de anul trecut” a spus George Georgakopoulos, Director Executiv Senior, Divizia Credite de Consum.

Oferta de carduri este completata de una dintre cele mai extinse retele de acces electronic formata la sfarsitul lunii iunie 2010, din peste 700 ATM-uri, peste 300 de APS-uri (Sistem Automat de Plati) si peste 9.000 POS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?