Bancile vin cu noi idei pentru a spori atractivitatea cardului de credit

15 februarie 2013

Cand credeam ca le-am vazut pe toate, unul dintre emitentii de carduri de credit din Romania anunta lansarea unui program de plata in rate care are ca parteneri toti comerciantii acceptatori din lume. OTP Bank a venit in aceasta saptamana cu o oferta nemaintalnita pe piata cardului de credit din Romania: posibilitatea de a plati in 6 rate fara dobanda, pentru orice produs sau serviciu achizitionat, indiferent de valoarea acestuia, la orice comerciant din tara sau strainatate, atat in reteaua Visa cat si in cea MasterCard.

Facilitatea este disponibilă inclusiv pentru platile efectuate la furnizorii de utilitati pentru platile online. Mai mult, clientii pot beneficia de un design personalizat, folosind fotografii preselectate de banca sau personale (doar in cazul clientilor care opteaza pentru MasterCard Standard), iar eliberarea noului card se face in numai 4 zile de la depunerea documentatiei complete.


”Nevoile clientilor nostri devin din ce in ce mai complexe, ceea ce ne impulsioneaza sa proiectam si sa implementam si mai multe soluții versatile, la costuri competitive. Noul card de credit emis de OTP Bank faciliteaza efectuarea oricarei plati, in tara sau in strainatate si le aduce clientilor nostri dobanda zero, flexibilitate in achitarea ratelor, aprobare rapida si siguranta tranzactiilor efectuate. Cardul are un carater unic pe piata din Romania si se aliniaza angajamentului asumat de catre OTP Bank de a identifica si promova produse si servicii care raspund eficient cerintelor actuale ale pietei”, a declarat Adrian Chichita, Director Carduri, OTP Bank Romania.

Desi are un portofoliu total de peste 200.000 carduri, din perspectiva portofoliului de carduri de credit, asa cum se vede si din graficul de mai sus, OTP Bank Romania este un jucator de talie mica. Cum portofoliul pe credit a fost serios afectat de criza, oficialii bancii se asteapta ca noua oferta sa atraga noi clienti astfel incat numarul cardurilor de credit sa depaseasca nivelul anterior crizei.

Prima banca de pe plan local care a lansat un program de plata in rate cu dobanda zero la toti comerciantii acceptatori de card, din Romania sau din strainatate, a fost Millennium Bank in martie 2011. Programul este insa valabil doar in reteaua internationala de acceptare a Visa. O alta particularitate a programului Millennium este ca facilitatea de plata in rate fara dobanda poate fi aplicata pentru o anumita tranzactie sau pentru mai multe tranzactii, cumulate, iar numărul de rate lunare este la alegerea clientului. Pentru a beneficia insa de aceasta facilitate, clientul trebuie sa cumpere de minim 1.000 RON. Planul de Rate cu Dobândă Zero al Millennium Bank poate fi activat pentru o singura tranzactie care are cel putin valoarea mentionata, dar si pentru mai multe tranzactii mai mici, cumulate, efectuate in cursul lunii anterioare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?