[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bancile mici vor iesi de pe retail si se vor concentra pe segmentul corporate si IMM-uri

30 septembrie 2016

„Foarte multi competitori ai nostrii, si foarte multe banci, avand in vedere problemele care exista pe retail si chiar pe „small business”, se orienteaza catre sectorul corporate. Noi nu spunem ca urmam masa dar incercam sa stam in piata cu cele mai bune produse si servicii pe care le putem oferi”, a declarat la ZF Live, Florin Şandor (foto), vi­cepreşedinte al Intesa Bank România.

Strategia Intesa Bank România pe termen mediu vizea­ză totusi ieşirea treptată de pe segmentul de retail şi concentrarea pe zona de corporate şi IMM, în condiţiile în care banca nu poate creş­te suficient organic pentru a avea un business profitabil pe retail.

„Vrem să ieşim de pe retail treptat. Este un proces. Vrem să ne concentrăm pe corporate şi pe IMM. Nu ieşim total, ad­mi­nistrăm încă por­to­fo­liile şi vom menţine des­tule sucursale pentru a sus­ţine segmentul de cor­porate şi IMM. Avem 47 de sucursale, am avut 80 la un moment dat. Gru­pul a avut planuri mari pe retail în România în 2008, apoi a venit criza“, a precizat oficialul Intesa.

Reprezentantul Intesa este convins ca fara investitii si un model clar care sa asigure o crestere organica, nu se poate face retail. În opinia lui, o bancă tre­buie să dezvolte o re­ţea de minimum 300 de su­cur­sale pentru a susţine afa­cerea pe zona de re­tail.

„Pe mine m-a intrigat. Avem aproape 1,5 mil de romani in Italia. Exista o legatura intre noi si Italia dar nu s-a gasit un model si o modalitate de a creste, de a interactiona si utiliza aceste rapoarte si sinergii”.

Şandor estimează că în 2-3 ani segmentele de corporate şi de IMM vor aduce stabilitate şi vor repune brandul în piaţă. „Avem planuri pentru România, nu vrem să plecăm de aici.“

Intesa este o banca de mijlocul clasamentului, cu active de 1mld. euro, cu capital de 260 mil. euro si un profit de circa 5 mil. euro dupa primul semestru din acest an.

Sursa: ZF Live

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?