Studiu: toate bancile locale privesc digitalizarea ca pe o sursa de crestere a profitului

9 iunie 2017

Un sfert dintre bancile chestionate de Valoria considera ca in urmatorii trei ani digitalizarea va duce la o crestere a marjei de profit cu 10-20%, in timp ce alte 25% vad o crestere cu 5-10%.

Jumatate insa se asteapta ca marja de profit sa fie in usoara crestere datorita digitalizarii, cu 1-5%.

In ceea ce priveste impactul asupra veniturilor, 50% dintre banci estimeaza ca digitalizarea va duce in urmatorii 3 ani la o crestere a incasarilor cu 10-20%. Alte 12% mizeaza pe un avans al veniturilor mult mai puternic, de 20-30%, in timp ce bancile mai pesimiste se asteapta la cresteri de 5-10% (25% pondere) sau 1-5% (13% din total).barometrul digitalizarii

Valoria Business Solutions este o companie care oferă servicii de training, consultanţă şi executive coaching integrate cu soluții de management.

Sursa: www.wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?