Studiu: toate bancile locale privesc digitalizarea ca pe o sursa de crestere a profitului

9 iunie 2017

Un sfert dintre bancile chestionate de Valoria considera ca in urmatorii trei ani digitalizarea va duce la o crestere a marjei de profit cu 10-20%, in timp ce alte 25% vad o crestere cu 5-10%.

Jumatate insa se asteapta ca marja de profit sa fie in usoara crestere datorita digitalizarii, cu 1-5%.

In ceea ce priveste impactul asupra veniturilor, 50% dintre banci estimeaza ca digitalizarea va duce in urmatorii 3 ani la o crestere a incasarilor cu 10-20%. Alte 12% mizeaza pe un avans al veniturilor mult mai puternic, de 20-30%, in timp ce bancile mai pesimiste se asteapta la cresteri de 5-10% (25% pondere) sau 1-5% (13% din total).barometrul digitalizarii

Valoria Business Solutions este o companie care oferă servicii de training, consultanţă şi executive coaching integrate cu soluții de management.

Sursa: www.wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash