[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bancile incep sa organizeze „hackatoane” pentru a gasi solutii la noua Directiva a Serviciilor de Plata

25 iulie 2017

Un maraton de hacking desfășurat pe o perioadă de două zile pentru găsirea soluțiilor aferente directivei PSD2 va avea loc la începutul lunii septembrie, în Ljubljana, Slovenia, anunta Unicredit. Echipele câștigătoare vor primi o recompensă financiară (premiul I – 5000 euro, premiul II – 3500 euro, premiul III – 1500 euro) și șansa de a-și prezenta proiectele conducerii executive a Diviziei CEE de la UniCredit Group, cu posibilitatea de a participa la implementarea acestora.

„Pe baza normei PSD2, obiectivul Hackathon va fi: “Cum putem să folosim informațiile referitoare la contul clientului pentru a crea valoare?”. Acest lucru înseamnă, de exemplu, dezvoltarea platformelor pentru analiza datelor clientului cu scopul de a oferi clienților o experiență mai bună.”, potrivit comunicatului de presa.


Alături de acceleratorul ABC, Unicredit lansează in aceasta saptamana primul Hackaton CEE UniCredit, o competiție globală care se va desfășura la Ljubljana, Slovenia, pe 2 și 3 septembrie 2017.

Hackathon-ul, sau maratonul de hacking, este o competiție intensivă, timp de două zile, între persoane inovatoare și creative. Împărțiți în grupuri, concurenților li se va cere să îndeplinească diverse provocări care reies din PSD2 (Directiva Revizuită a Serviciilor de Plăți).

Dezvoltatorii externi, reprezentanții start-up-urilor Fintech și ai companiilor de software, persoane care se gândesc la soluții “out of the box”, împreună cu angajații UniCredit care vor participa în cadrul acestei inițiative, își vor uni forțele pentru a dezvolta idei referitoare la crearea de valoare pentru clienți și bănci în contextul PSD2.

Carlo Vivaldi, Șef Diviziei CEE a UniCredit, a declarat: “Considerăm că inovația este esențială pentru stabilitatea pe termen lung a activității băncii și pentru o interacțiune mai bună între bancă și clienți. Planul strategic al UniCredit – Transform 2019 – așează inovația la baza acțiunilor sale pentru a transforma modelul operațional al băncii și pentru adaptarea la comportamentul extrem de schimbător al clienților și la noile cerințe de reglementare. În acest context, UniCredit Hackathon CEE permite UniCredit să profite de poziția sa de top în Europa Centrală și de Est, și îi consolidează activitatea în regiune. Va atrage tinere talente din interior și exterior care vor concepe și proiecta soluții aplicabile noi”.

Urska Jez, co-fondator ABC și director executiv ABC Slovenia, a adăugat: “La nivel global, companiile caută modalități eficiente de a se transforma. Împreună cu start-up-urile, acestea caută soluții pentru a își continua activitatea într-un mod mai inovativ, transparent și agil. Proiectele de succes din prezent combină ambele părți. Acesta este scopul colaborării noastre cu UniCredit și din acest motiv am creat acest program, care începe cu un hackathon.(…) Prin implicarea resurselor interne în eveniment, Grupul arată un solid angajament față de inovare. Consider că prin această abordare și cu această dedicare, UniCredit Hackathon CEE va avea un efect de anvergură, pozitiv, asupra grupului iar UniCredit va stabili tendințele în digitalizare în CEE și în afara acesteia.”

Participanții din toată lumea se pot înscrie între 17 iulie și 24 august la:
www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE

ABC Accelerator este cel mai mare accelerator cu capital privat din Slovenia și din regiune. A fost înființat în 2015 și de atunci a accelerat creșterea pentru aproape 100 de start-up-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?