[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bancile din Romania vor putea emite carduri Visa cu design tactil

7 iulie 2011

7 iulie 2011 – Visa Europe impreuna cu Oberthur Technologies au dezvoltat in premiera mondiala o noua caracteristica pentru a permite nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de vedere sa-si poata identifica mai usor cardurile.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor acestora, bancile vor putea emite cardul Visa cu design tactil – o linie reliefata in jurul brandului Visa – care permite nevazatorilor si celor cu deficiente de vedere sa distinga mai usor intre cardul de credit sau cel de debit si alte tipuri de carduri din portofel si sa ajute la pozitionarea corecta a cardului in terminalul de plata. Design-ul tactil aplicat cardurilor de plata Visa este unul discret, care nu atrage atentia potentialilor infractori asupra dizabilitatii unei persoane.

Pentru a se asigura ca designul poate fi reprodus la scara larga, Visa Europa a colaborat cu cea mai mare companie specializata in tehnologii de securitate, Oberthur Technologies. Astfel, Visa Europe introduce in premiera o caracteristica a cardului, tiparita si pe verso, iar bancile emitente vor putea, de asemenea, sa adauge si alte elemente de design pe suprafata cardului, care sa permita o identificare mai usoara. Caracteristica tactila poate fi cu usurinta integrata in designul existent al cardului, la costuri mici pentru bancile emitente care vor dori sa o reproduca pe orice card Visa sau V Pay.

”Design-ul tactil permite ca un card sa fie rapid localizat si diferentiat de alte carduri din portofel, sporind siguranta nevazatorilor si a persoanelor cu deficiente de vedere la achizitionarea de bunuri cu cardul. Bancile membre si clientii lor, deopotriva, au cautat o solutie si, in urma unor consultari ample, am ajuns la concluzia ca aceasta este o optiune concreta care va simplifica utilizarea cardurilor”, a declarat Marc O’Brien, Managing Director Marea Britanie si Irlanda, Visa Europe.

Aproape 115.000 de persoane din Romania sunt inregistrate ca fiind nevazatoare sau cu deficiente de vedere, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfarsitul lunii martie 2011.

In Europa, sunt peste 430 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?