[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bancile din Romania au inceput sa descurajeze portarile catre fintech-uri gen Revolut

28 octombrie 2018

Banca Transilvania si-a actualizat conditiile generale de afaceri prin definirea unui nou tip de tranzactie cu cardul, cea cu scopul de transfer de bani, scrie wall-street.ro.  Astfel, clientii au fost informati ca, daca folosesc cardurile de credit pentru a “incarca bani” in aplicatii precum Revolut sau Orange Money, tranzactiile vor fi comisionate precum o retragere de la bancomat.

Prin urmare, in cazul cardurilor de credit cu care se efectueaza astfel de portari, banca a decis sa aplice un comision egal cu cel de retragere de numerar de la bancomatele sau POS-urile proprii, mai exact 1% din valoarea tranzactiei, dar minim 2,5 lei.

Masura vine la cateva luni distanta dupa ce BT a decis sa nu mai acorde mile de calatorie in cazul tranzactiilor cu cardul BT Flying Blue pe care clientii le efectuau catre aplicatii si servicii de transfer de bani precum “Revolut, BRD Finance IFN, TSI-Paymentwall, Telecredit IFN, Libra Pay, Mobilo Finance, VivaCredit, Volt, M-pesa sau Orange Money”.

Banca Transilvania nu este singura banca din piata care a inceput sa descurajeze portarile catre Revolut. Clienti ai CEC Bank si OTP Bank au reclamat fie incadrarea tranzactiilor de portare a banilor in Revolut drept tranzactii valutare, trecand astfel prin cursul de schimb al bancii, fie imposibilitatea de a face portari catre Revolut.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?