Bancile ar putea avea un „business case” in rural cu o legislatie ceva mai favorabila

6 aprilie 2016

Sunt vizate acordarea beneficiilor sociale pe card si legea cash back. Daca prima este inca in faza de discutii pentru constientizarea beneficiilor, cea de-a doua este deja in Parlament, a trecut de comisia de Buget-Finante si se afla in prezent la Camera Deputatilor.

Bancile isi doresc sa ia cu asalt mediul rural, insa statul nu ofera predictibilitate in ceea ce priveste fluxul de beneficii sociale care ar putea fi virate pe carduri, motiv pentru care bancile nu au un „business case” solid care sa le incurajeze, spune Catalin Cretu (foto), director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe

El a mai precizat ca organizatia pe care o conduce a luat date din zona sectorului public si a facut un business case, aratand costurile necesare si economiile care ar putea fi realizate prin livrarea beneficiilor sociale pe carduri. In momentul de fata, aceasta distributie a beneficiilor sociale se face prin mandat postal, care are un cost mai mare decat prin carduri, potrivit oficialului Visa Europe.

„Vom putea relua discutiile cu Guvernul actual si sa ajungem astfel mai aproape de acest lucru.  Atata timp cat nu exista o predictibilitate pentru volumele care ar putea fi transferate astfel, este foarte greu sa ceri bancilor sa faca aceasta investitie”, a declarat Catalin Cretu, la emisiunea Profesionistii in Banking.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash