Banca Transilvania si CEC Bank vor lansa serviciul de plati instant, saptamana viitoare

19 aprilie 2019

Serviciul de Plăţi Instant, care permite transferul cont la cont, in mai putin de 10 secunde, a unor sume de pana in 50.000 lei, va fi lansat la începutul săptămânii viitoare, pe 22 aprilie. Primii care vor beneficia de acest serviciu vor fi clientii Bancii Transilvania si ai CEC Bank.

Serviciul va fi lansat cu ocazia celei de-a doua editii a Forumului Serviciilor Financiare Digitale, organizat la Institutul Bancar Roman in data de 22 aprilie, incepand cu ora 10.00. Astfel, „o plată de sub 50.000 de lei poate ajunge de la un client la alt client în câteva secunde“, a declarat Radu Gratian Ghetea – preşedintele CA al CEC Bank, în cadrul conferinţei „Romanian Financial Conference“, potrivit ZF.


In avanpremiera Forumului Serviciilor Financiare Digitale, Florin Danescu – presedintele executiv al ARB, a declarat urmatoarele:

„Evoluția rapidă a tehnologiei a schimbat structural viața de fiecare zi a omului modern, modul de derulare a afacerilor, precum și, în multe zone ale lumii, tipul de interacțiune între cetățean și autorități. În tot acest tumult al schimbărilor, industria serviciilor financiar bancare nu face excepție.

Modelul de business tradițional este regândit, atenția băncilor fiind concentrată pe cerințele clienților și oportunitățile oferite de tehnologie: instrumente electronice, acces prin Internet și mobil, semnătura electronică, precum și procesare electronică automatizată a proceselor interne și externe.

Competiția este în creștere, pe piață apar noi furnizori de servicii financiare, care dau dovadă de agilitate și sunt capabili să răspundă rapid cerințelor clienților. Adoptarea noilor tehnologii implică cerințe complexe de securitate și administrare a riscurilor, în paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementări europene.

Ne regăsim astăzi în contextul în care, prin cooperare între toate elementele sale, respectiv banca centrală, bănci comerciale, ARB și TRANSFOND, comunitatea bancară autohtonă lansează pentru piața locală serviciul Plăți Instant, evoluția care schimbă regulile jocului de acum înainte.

În ediția 2019, pe lângă lansarea serviciului Plăți Instant, Forumul Serviciilor Financiare Digitale își propune să abordeze subiecte precum transformarea digitală, lansarea de noi servicii pe piața serviciilor financiar bancare din România, competiția și colaborarea în piața serviciilor financiare, în contextul aplicării prevederilor Directivei revizuite a Serviciilor de Plăți, menită să aducă o mai mare deschidere, transparență, competitivitate și să stimuleze inovaţia.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?