Banca Transilvania raporteaza un portofoliu de 500.000 carduri de credit. 22% dintre platile BT cu telefonul sunt cu cardul de credit.

14 noiembrie 2019

Dintre cele peste o jumătate de milion de carduri de credit  emise de Banca Transilvania, aproximativ 100.000 se regăsesc în aplicațiile BT Pay sau Apple Pay, pentru cumpărături cu telefonul.

In primele 9 luni din acest an, banca a inregistrat o crestere cu 30% a numărului de tranzacții cu cardurile de credit, față de aceeaşi perioadă din 2018.

BT precizeaza ca peste 70% din totalul plăților cu cardul este contactless.

De asemenea, 22% din plățile BT cu telefonul sunt cu cardul de credit.

Interesant este si faptul ca „peste 90% din tranzacțiile cu cardurile de credit BT sunt cumpărături, în special produse alimentare şi pentru casă, combustibil, electronice şi îmbrăcăminte”. Aceasta presupune ca tranzactiile de retrageri numerar sunt de pana in 10%.

Portofoliul cardurilor de credit BT include carduri de cumpărături (STAR Card) şi carduri de călătorii (BT Flying Blue), care, pe lângă împrumut, înseamnă puncte de loialitate STAR, respectiv Mile Flying Blue ori posibilitatea de a cumpăra în rate fără dobândă.

Clienții Băncii Transilvania cu carduri de credit înrolate în aplicația BT Pay pot plăti cu telefonul, pot trimite sau primi bani, pot să vadă oricând banii din cont, dar şi punctele de loialitate STAR. Mai mult, din aplicație pot fi administrate cardurile, prin plata obligațiilor lunare pentru creditul pe card, setarea limitelor de tranzacții şi, după caz, blocarea cardului.

“Acordăm atenție deosebită atât beneficiilor, cât şi experienței digiale oferite prin cardurile de credit. Ne uităm întotdeauna şi la componenta de loialitate. De exemplu, cu cardurile STAR, cumpărăturile sunt întotdeauna câştigătoare pentru clienții noştri: fie primesc pe card, sub formă de puncte STAR, un procent din valoarea cumpărăturii făcute la unul dintre cei 12.000 de parteneri din programul STAR, fie pot face shopping în rate fără dobândă, cu rambursarea sumei într-o perioadă de până la 24 de luni. Peste 13 milioane de lei în puncte STAR au primit clienții noştri anul acesta, puncte care pot fi folosite la alte cumpărături”. – declară Oana Ilaş, Director Executiv Dezvoltare şi Management Produse Retail, Banca Transilvania.

Clienții Băncii Transilvania îşi pot gestiona cardurile non-stop şi gratuit prin aplicațiile BT24 Internet Banking şi Mobile Banking, BT Pay, BT Visual Help – lansată recent în colaborare cu FinTech-ul internațional CallVU.

NEO BT, noua versiune de Internet Banking şi Mobile Banking care integrează inteligența artificială, disponibilă în această perioadă în variantă private beta, „va oferi funcționalități revoluționare clienților BT, cum ar fi analiza comportamentului gestionării banilor”, mai precizeaza banca.

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash