Banca Transilvania preia controlul Timesafe, dezvoltatorul aplicatiei de plati Pago

22 octombrie 2019

BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar majoritar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago, prin majorarea participației de la 19,87% la 51,12%. Acțiunile au fost cesionate de Adrian Cighi și Alexandru Gala Popescu, care acum dețin 39,1% și, respectiv, 9,78% din capitalul social al companiei, relevă date analizate de Profit.ro.

Pago este o aplicație care permite plata facturilor lunare, dintr-un singur cont, la peste 220 de furnizori de electricitate, gaze, apă, internet, telefonie, asigurări și salubritate. Proiectul este dezvoltat de Timesafe în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard. Aplicația Pago permite și încărcarea cartelelor pre-plătite și plata rovinietelor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash