Banca Transilvania face o noua incercare de a cumpara Garantibank

28 iulie 2020

Update (28 iul, 2020 09:31) – Banca Transilvania infirmă Banca Transilvania infirmă informațiile cu privire la achiziționarea Garanti Bank.

###

Grupul bancar din Cluj este la un pas de a achiziționa Garanti Bank, o entitate din top 10 după active, ajungând astfel aproape de pragul de 20% cotă de piață în sistem, au arătat, pentru economica.net, surse din domeniu. BT s-ar fi impus în fața OTP și Intesa Sanpaolo Bank, care depuseseră oferte încă din luna ianuarie a acestui an.

Banca Transilvania a avut intenția de a cumpăra Garanti Bank încă din 2017 insa negocierile nu s-au finalizat. BT a mai cumpărat două dintre cele mai mari bănci locale, adică Volksbank și Bancpost, tot în perioade de incertitudine.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?