Banca Transilvania anunta lansarea solutiei de plata MasterPass pe piata romaneasca – sute de comercianti o accepta deja

13 mai 2015

Banca Transilvania a incheiat un acord cu MasterCard si procesatorul RomCard, pentru implementarea butonului de plata “Cumpara cu MasterPass” la comerciantii online ai bancii. Astfel, detinatorii de carduri vor putea face plati din portofelul lor digital MasterPass la sute de comercianti online care colaboreaza cu Banca Transilvania pentru acceptarea de carduri la plata, dand click pe butonul “Cumpara cu MasterPass” de pe site-urile acestor comercianti.

„Persoanele care folosesc wallet-uri integrate cu solutia MasterPass, isi vor inregistra cardurile in aplicatie, avand astfel datele salvate in siguranta, online. Astfel, ei trebuie doar sa acceseze butonul “Cumpara cu MasterPass” de pe site-urile a sute de comercianti parteneri BT si sa se identifice in aplicatia de tip Wallet. Plata se realizeaza simplu si rapid, fara a mai fi necesara introducerea datelor cardurilor bancare.”, potrivit comunicatului BT.


Teatre precum cel de Comedie sau Metropolis, expertul in incaltaminte Ecco Shoes, producatorul de lenjerie intima si costume de baie Jolidon sau agentia de turism Kartago Tours au implementat acceptarea MasterPass pe magazinele lor online, cu suportul tehnic al Romcard. Aceste acorduri vor extinde reteaua globala MasterCard de acceptare a MasterPass, din care fac parte aproape un sfert de milion de comercianti.

Gabriel Ghita, Head of New Business Romania & Israel, MasterCard Europe, a comentat: ”Acordurile incheiate cu Banca Transilvania si Romcard sunt o dovada in plus a angajamentului MasterCard si a partenerilor nostri de a aduce posesorilor de carduri din Romania cele mai moderne si sigure metode de plata. Romania se afla printre primele tari din lume care au lansat serviciul MasterPass, lucru care reconfirma potentialul in materie de inovatie al pietei.”

Marius Flore, Director canale electronice Banca Transilvania, declara: „Ne bucuram sa fim primii pe piata romaneasca in ceea ce priveste lansarea solutiei de plata MasterPass. Noua optiune de plata existenta la nivelul comerciantilor online cu care colaboreaza Banca Transilvania este un pas inainte in ceea ce priveste platile electronice. Practic, prin acest serviciu este redus considerabil timpul alocat platii online cu cardul, fara sa mai fie nevoie de introducerea datelor cardului la fiecare plata.”

Potrivit comunicatului, Banca Transilvania a inregistrat in 2014 cel mai mare volum de tranzactii online din piata bancara romaneasca, cel mai ridicat numar de comercianti (magazine online) din tara si cel mai insemnat numar de carduri inrolate in comert securizat e-commerce (3DSecure).

MasterPass este solutia digitala de plata a MasterCard care simplifica intreaga experienta de plata pentru consumatori, permitandu-le sa plateasca cu portofelul digital preferat, de pe orice dispozitiv, oriunde MasterPass este acceptat. Serviciul de checkout MasterPass ofera comerciantilor cresterea ratei de conversie si a vitezei de tranzactionare printr-o modalitate simpla de a accepta plati prin portofele digitale emise oriunde in lume, asigurand clientilor o experienta de cumparare mai rapida, usoara si sigura. MasterPass ofera bancilor, comerciantilor si partenerilor o gama larga de solutii pentru portofele digitale – de la cele “la cheie”, la cele complet personalizate.

Comentarii (1)
  1. Antonio Eram spune:

    Ce uita sa precizeze articolul este ca singurul portofel disponibil pentru tranzactii masterpass este mobilPay Wallet. Altfel stirea nu are sens. Decat PR
    njoy

    mobilPay wallet (http://get.mobilpay.com)

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?