[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banca Transilvania a lansat SMS alert pentru clientii posesori de card

16 iunie 2011

16 iunie, 2011 – Banca Transilvania lanseaza SMS Alert, serviciu dedicat clientilor persoane fizice si juridice, posesori de carduri BT, prin care clientii bancii sunt anuntati in legatura cu tranzactiile efectuate cu cardul, prin intermediul unui mesaj pe telefonul mobil. SMS Alert contribuie la sporirea securitatii tranzactiilor si confera detinatorilor de carduri BT control asupra tranzactiilor, inclusiv in cazul in care un card are desemnati mai multi posesori.

Prin SMS Alert, clientii BT sunt informati in legatura cu tranzactiile efectuate cu cardul, indiferent de ora la care este realizata tranzactia, pentru mai multe tipuri de operatiuni: plata cu cardul la POS; plata cu cardul pe Internet; retragere de numerar de la bancomate – atat in tara, cat si in strainatate; plata facturilor prin ATM; tranzactii de autorizare vocala, respectiv sau blocarea / deblocarea cardului – realizate prin intermediul serviciului de call center al Bancii Transilvania. In cazul in care un anumit card are mai multi posesori desemnati, titularul cardului poate alege acelasi numar de telefon pentru a primi SMS-uri in legatura cu tranzactiile efectuate de toti acestia, beneficiind astfel de o optiune speciala SMS Alert

Costul lunar al abonamentului la serviciul SMS Alert costa 5 lei pentru cardul in lei, 1 euro pentru cel in euro, respectiv 1 USD pentru cardul in dolari. Serviciul SMS Alert devine activ in urmatoarea zi lucratoare de la data solicitarii acestuia la unitatea BT unde clientul are deschis contul.

Un mesaj primit pe telefonul mobil, prin intermedul SMS Alert, contine informatii relevante, cum sunt: tranzactia efectuata, numarul cardului folosit la cumparaturi (ultimele 4 cifre ale acestuia); numele posesorului cardului; suma tranzactionata; locatia in care a fost efectuata tranzactia; data si ora utilizarii cardului, precum si informatii privind soldul disponibil dupa efectuarea tranzactiei – pentru operatiunile efectuate la bancomat.

BT este unul dintre cei mai mari emitenti de carduri din Romania, cu o cota de 15% pe aceasta piata. Banca are un portofoliu format din peste 1,8 milioane de carduri, precum si o retea extinsa de acceptare, formata din peste 800 de bancomate si aproximativ 15.500 de POS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?