Banca Romaneasca a lansat un card de credit cu o perioada de gratie de pana la 61 de zile

24 februarie 2010

22 februarie – Banca Romaneasca a pus in circulatie un card de credit ce ofera clientilor o perioada de gratie de pana la  61 de zile. Lansat sub licenta MasterCard, produsul este prevazut cu o linie de credit revolving cuprinsa intre 500 si 17.500 lei si este adresat tuturor persoanelor cu un venit minim lunar de 350 RON, care au o vechime in munca de cel putin trei luni. Cardul poate fi obtinut si de catre pensionarii care au o varsta de pana in 70 de ani.

Rata anuala a dobanzii este de 24,45% pentru platile la comercianti, inclusiv pe Internet, si de 26,45% pentru retragerile de numerar. Suma minima datorata lunar este de 5% din creditul utilizat, la care se adauga dobanzile si comisioanele la zi, dar nu mai putin de 20 de lei si fara a se depasi suma total datorata. Extrasul de cont este livrat gratuit la adresa de corespondenta sau la locul de munca, un mini  extras gratuit cu ultimele 10 tranzactii efectuate putand fi generat la orice ATM al Bancii Romanesti.

Un beneficiu pe care cardul MasterCard Standard il ofera posesorilor sai consta in acordarea unui bonus de 2% din valoarea cumparaturilor de cel putin 100 RON achitate cu cardul. Oferta este valabila pentru plata cumparaturilor efectuate cu cardul de credit in perioada 1 martie-31 mai 2010.

Banca Romaneasca a implementat o noua platforma de administrare a cardurilor, astfel ca acum putem oferi clientilor nostri servicii complete cu beneficii multiple. Cardul de credit MasterCard este un „card destept pentru cumparaturi inteligente”, un instrument de plata modern, sigur si flexibil acordat de banca pe perioada nelimitata. Lansarea acestui card face parte din strategia Bancii Romanesti pe anul in curs de a creste numarul activ de carduri de credit si debit „, a declarat Lakis Couninis, director executiv Unitatea Retail.

Pentru cardurile de credit emise in perioada 19 februarie – 30 aprilie 2010, banca nu percepe comisionul de emitere, precum si cel de administrare in primul an.

Sursa: Banca Romaneasca

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?