[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banca Italo Romena emite carduri cu cip încorporat

24 februarie 2010


24 februarie – Banca Italo Romena se alatura băncilor din Romania care emit carduri cu cip încoporat, oferind astfel clientilor instrumente de plata mult mai securizate comparativ cu cardurile traditionale cu banda magnetica. De noua tehnologie cu cip va beneficia intreg portofoliul de carduri de debit si de credit deţinut de către banca, reprezentand atat cardurile nou emise cat si cele reinnoite.

O alta noutate este faptul ca prin intermediul cardurilor de debit posesorii vor putea accesa oricand disponibilitatile din conturile curente deschise atat in RON, cat si in EUR. De asemenea, in vederea limitarii riscurilor de fraudare, au fost concepute pentru fiecare tip de card in parte, cate trei pachete de limite maxime de tranzactionare zilnice si lunare la ATM, POS si pe Internet, clientii avand posibilitatea de a opta pentru oricare dintre aceste pachete.

“Dintotdeauna am cautat sa le oferim clientilor nostri produse si servicii de calitate. Astfel, prin noua tehnologie cu cip incorporata cardurilor, care face mult mai dificila reproducerea si folosirea datelor continute de aceastea, le oferim instrumente de retragere de numerar si de plata comode si flexibile, aliniate la cele mai inalte standarde de securitate, prin care pot efectua operatiuni in maxima siguranta in intreaga lume.” – a explicat Antonio Bianchin, Directorul General al Bancii Italo Romena.

Despre Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 ca un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar. Din anul 2000 face parte din Grupul Veneto Banca care se afla printre primele 15 institutii financiar-bancare din Italia. Din 2001 Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti format din investitori italiani si tot mai multe societati romanesti deschizandu-se totodata si catre segmentul de retail.

Sediul central al Băncii Italo Romena se află la Treviso (Italia), operand in Romania prin Sucursala Bucuresti a carei reţea cuprinde 5 agenţii in Bucuresti si 16 situate în cele mai importante oraşe.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?