Banca Comerciala Romana a lansat serviciul de plati instant

30 ianuarie 2020

Banca Comercială Română a aderat la serviciul de Plăți Instant oferit de TransFond, cu sprijinul Allevo. Serviciul asigură transferul banilor între bănci în mai puțin de 10 secunde, valoarea maximă acceptată a unei plăți fiind de 50.000 de lei. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365) între clienții băncilor participante la serviciul de Plăți Instant.

Celelalte banci din Romania care au aderat pana acum la acest sistem sunt Banca Transilvania, CEC Bank si Libra Internet Bank.

Asadar, clientii acestor patru banci isi pot trimite banii intre ei (din cont in cont), atat interbancar cat si intrabancar, in parametrii mai sus precizati.

„Banca Comercială Română a selectat soluția de conectare la serviciul de Plăți Instant furnizată de Allevo, FinTP-Instant, care asigură procesarea mesajelor de plată în parametrii stabiliți prin schemă. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației FinTP, aplicație distribuită în regim open source.”, potrivit comunicatului de presa.

„Proiectul a fost de la bun început unul complex și a reprezentat o provocare pentru echipa noastră. În proiectarea soluției s-a avut în vedere că Banca Comercială Română este una dintre băncile care au cele mai mari volume de plăți în lei, iar cerințele serviciului oferit de TransFonD impun parametrii stricți de performanță și disponibilitate. Soluția implementată asigură procesarea tuturor tipurilor de mesaje prevăzute în schema SCT Instant. Suntem încântați că proiectul a fost finalizat cu succes și că astfel am contribuit la produsul lansat către clienții BCR, care pot trimite bani în 10 secunde prietenilor sau companiilor beneficiare.” – declară Sorina Bera, Director General Allevo.

”Cererea consumatorilor pentru plăți în timp real, din contul personal către orice cont din România, este în creștere, iar infrastructura de plăți instant ne permite să conectăm toate conturile bancare din țară, în condițiile în care toate băncile locale vor adera la acest serviciu.

Credem în platforme deschise și, prin această implementare, reușim să punem la dispoziția clienților un ecosistem complet de plăți în George, care cuprinde toate posibilitățile de plăți disponibile în piață (plăți instant, plăți utilități, plăți către trezorerie, plăți prin scanare QR code, plăți internaționale, plăți SEPA, George Pay/NFC Android, Apple Pay – in app provisioning)”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking BCR.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash