[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Banca Comerciala Feroviara S.A. a inceput activitatea de emitere carduri

16 august 2011

16 august, 2011 – Romania devine astfel o piata cu un grad extrem de ridicat de emitenti bancari raportat la numarul operatorilor din intregul sistem bancar. Dintre cele 30 de  institutii de credit inscrise in Registrul BNR la sectiunea banci, doar Porsche Bank si Eximbank nu au emis carduri. De asemenea, dintre cele noua sucursale ale institutiilor de credit din alte state membre care figureaza in registrele BNR, sase au lansat deja carduri pe piata romaneasca astfel ca numarul total al emitentilor bancari se ridica la 32.

Banca Comerciala Feroviara S.A. (BCF) este cel mai recent intrat pe piata, institutia punand in circulatie primele sale carduri de debit sub licenta MasterCard, atat pentru clientii persoane fizice (Maestro – Express, MasterCard Standard – Express Plus, MasterCard Gold – Royal) cat si pentru companii (MasterCard Business – Exclusiv). Cardurile inglobeaza tehnologia EMV care asigura un grad ridicat de securitate, pot fi emise în RON sau in EUR, clientii beneficiind de Serviciul Asistenta Clienti Carduri, disponibil 24 de ore din 24.

Cardurile de debit emise de BCF ofera clientilor acceptare nationala si internationala, posibilitatea de a retrage numerar la ATM/POS, de a efectua plati la comercianti sau plati pe internet, carduri suplimentare, interogare sold la ATM-uri, modificare PIN la ATM-uri BCF, miniextras la ATM-uri BCF, blocare cardului in caz de pierdere/furt.

Banca Comerciala Feroviara nu percepe nici un comision pentru plata la comercianti, pentru alimentarea contului sau pentru administrarea lunara a cardurilor de debit.

Cu un actionariat in intregime romanesc, BCF are  unitati teritoriale in orasele Bucuresti, Arad, Baia Mare, Cluj, Sibiu, Timisoara, Brasov si Targu Mures.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?