Autoritatile propun organizarea evenimentelor cu pana la 150 de participanti la interior. Rezervati-va biletul la Banking 4.0!

22 noiembrie 2021

In data de 19 noiembrie, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a emis HOTĂRÂREA nr. 105, privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării  de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La Art.5 al actului normatiov se prevad urmatoarele:

(1) Se propune organizarea și desfășurarea de cursuri, inclusiv cele  de formare profesională care necesită activități practice, workshop-uri și conferințe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri  europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la  30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult  de 150 de persoane, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare  persoană, purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de sănătate publică.  

(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele  vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la  finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în  perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu  virusul SARS-CoV-2. 

Aflat la cea de-a cincea ediție, Banking 4.0 este cel mai important eveniment din Sud-Estul Europei dedicat tehnologiilor emergente și tendintelor in domeniul plăților și serviciilor financiar-bancare.

In 25 si 26 noiembrie, peste 70 de experti din 25 de tari vor analiza procesul de transformare digitala bazat pe noi tehnologii precum blockchain, inteligenta artificiala dar si pe noi concepte precum cele de open banking, embedded finance sau Banking as a Service.

Agenda evenimentului aici

Analiza evolutiilor din domeniul fintech banking va fi realizata din perspectiva fiecarui actor implicat in procesul d etransformare digitala: autoritati (BNR, European Payments Council, Berlin Group), asociatiile de profil, precum European Banking FederationEuropean Third Party Providers Association sau European Digital Finance Association, banci, neobanci, firme globale de consultanta, dar si si alte startup-uri fintech relevante, care vor prezenta la Banking 4.0 o serie de noi modele de business.

Evident ca nu vor lipsi discutiile legate de securitate care sta la baza oricarui proces si strategie de transformare digitala. Vor fi abordate aspecte legate de identitate digitala, inrolare a clientilor si prevenire frauda.

Cea de-a doua zi a conferintei este dedicata in intregime platilor: de la servicii de initiere plati si pana la infrastructura de plati, de la transferuri internationale B2B, P2P si pana la plati instant, folosind mobilul, biometria sau chiar cryptomonedele. In premiera, la dezbateri va fi prezent si Biroul de crypto si moneda digitala din cadrul BNR, dar si The Payments Association EU sau EMVCo, organizatie care reglementeaza standardele internationale in domeniul interoperabilitatii si a acceptarii platilor pe baza de card.

Agenda evenimentului aici

Au mai ramas doar doua zile. Asigura-te ca nu lipsesti de la un eveniment de referinta si rezerva-ti un loc aici.

PARTENERII EVENIMENTULUI

IT Smart System – Platinum (partener principal)

Parteneri Gold – Infosys FinacleSIAVisa

Parteneri Silver – BCRBTOneSpanFintechOSRaiffeisen Bank

Parteneri Business – DieboldEntersekt, LendriseSalt EdgeSIBS, TBI BankTransaction Systems & TXD IT Solutions (reprezentant PAX Technology) Transfond

Parteneri ecosistem – The Luxembourg House of Financial Technology (LHOFT), Asociatia Romana a Bancilor (ARB), Asociatia Societatilor de Fintech din Romania (RoFin.Tech), Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO)

Parteneri media: The Paypers si Open Future World

Wine & Good Mood Partner – VINARTE

Partener de mobilitate – BlackCab

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?