Premiera: statul roman a valorificat cu succes 0,62568551 BTC in cadrul unei licitații publice

27 mai 2021

Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a organizat primele două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale, una pentru BITCOIN (BTC) și o alta pentru Ethereum (ETH).

„Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată,” potrivit hotnews.ro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul ANABI, consultate de NOCASH, doar licitatia pentru adjudecarea bitcoin s-a finalizat cu succes, licitatia pentru Ethereum urmand a fi reluata.

Asa cum se vede si din imaginea de mai jos, ANABI a scos la vanzare 0,62568 BTC si 0,97181 Ethereum, cu pretul de pornire de 30.535 lei si respectiv 1670 lei.

Pentru BTC, ANABI a primit o singura oferta astfel ca licitatia s-a adjudecat la pretul de pornire. Pentru licitatia Ethereum nu s-a primit nicio oferta.

Primul comunicat ANABI pe tema celor doua licitatii publice care au vizat valorificarea de bitcoini si ethereum a fost facut in octombrie 2020.

ANABI cooperează cu CHAINALYSIS, una dintre cele mai mari companii care se ocupă cu analiza Blockchain și care, prin soluţiile dezvoltate oferă suport în investigații pentru guverne, companii și bănci de top din întreaga lume. 

In plus, ANABI organizeaza cursuri proprii pe tema investigatiilor financiare, inclusiv in domeniul criptomonedelor. Astfel, în perioada 19 – 21 mai 2021, ANABI a organizat cursul cu tema ”Investigațiile financiare. Identificarea și urmărirea monedelor virtuale”, beneficiarii cursului fiind procurori și polițiști, precum și personal al Agenției, persoane care lucrează efectiv în cazuri de investigații financiare, identificare de bunuri sau monede virtuale, evaziune fiscala, spălarea banilor și corupție.

Comentarii (1)
  1. NicolaeP spune:

    Asta chiar ca este o premiera. Curioas sa știu oare câți Bitcoin are statul roman în posesie

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Constantin Rotariu – cofondator & COO Bitcoin Romania

In prezent, fiind o piata cu o volatilitate foarte mare, cu multi traderi sezonieri care incearca sa profite de aceasta volatilitate, volumul a crescut mult. Sunt zeci de milioane de euro pe luna tranzactionati prin Bitcoin Romania, pe toate produsele noastre, pe platforma online si prin ATM-uri. S-a dovedit ca bitcoin este un activ de stocare pe termen lung iar cei care au facut profitul cel mai mare sunt cei care au avut rabdare, de la trei ani in sus.

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?