[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera: statul roman a valorificat cu succes 0,62568551 BTC in cadrul unei licitații publice

27 mai 2021

Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a organizat primele două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale, una pentru BITCOIN (BTC) și o alta pentru Ethereum (ETH).

„Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată,” potrivit hotnews.ro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul ANABI, consultate de NOCASH, doar licitatia pentru adjudecarea bitcoin s-a finalizat cu succes, licitatia pentru Ethereum urmand a fi reluata.

Asa cum se vede si din imaginea de mai jos, ANABI a scos la vanzare 0,62568 BTC si 0,97181 Ethereum, cu pretul de pornire de 30.535 lei si respectiv 1670 lei.

Pentru BTC, ANABI a primit o singura oferta astfel ca licitatia s-a adjudecat la pretul de pornire. Pentru licitatia Ethereum nu s-a primit nicio oferta.

Primul comunicat ANABI pe tema celor doua licitatii publice care au vizat valorificarea de bitcoini si ethereum a fost facut in octombrie 2020.

ANABI cooperează cu CHAINALYSIS, una dintre cele mai mari companii care se ocupă cu analiza Blockchain și care, prin soluţiile dezvoltate oferă suport în investigații pentru guverne, companii și bănci de top din întreaga lume. 

In plus, ANABI organizeaza cursuri proprii pe tema investigatiilor financiare, inclusiv in domeniul criptomonedelor. Astfel, în perioada 19 – 21 mai 2021, ANABI a organizat cursul cu tema ”Investigațiile financiare. Identificarea și urmărirea monedelor virtuale”, beneficiarii cursului fiind procurori și polițiști, precum și personal al Agenției, persoane care lucrează efectiv în cazuri de investigații financiare, identificare de bunuri sau monede virtuale, evaziune fiscala, spălarea banilor și corupție.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?