Autoritatile americane resping listarea unui Fond de Tranzactionare Valute pe bitcoin – dupa o corectie puternica, cursul revine pe crestere

13 martie 2017

Securities Exchange Commission (SEC), care este autoritatea de reglementare a pieţelor americane de capital, a respins o cerere de listare a ceea ce ar fi constituit primul ETF (Exchange Traded Fund) din SUA avand la bază moneda virtuală bitcoin, scrie Reuters. Investitorii Cameron şi Tyler Winklevoss încearcă de mai mult de trei ani să convingă SEC să permită aducerea ETF-ului bazat pe bitcoin pe piaţă. Bursa Bats a CBOE aplicase pentru listarea ETF-ului.

Preţul monedei virtuale a scăzut puternic, cu pană la 18% (de la 1285 USD la 1085 USD), imediat după anunţarea deciziei SEC. Se pare ca piata, care nu se astepta la aceasta decizie – data fiind corectia severa de pret, crede in continuare in valabilitatea bitcoin. Dupa socul initial al anuntului care a generat o reactie emotionala, piata si-a reluat tendinta de crestere astfel ca astazi ( la 05.00 UTC) pretul unui bitcoin revenea deja la 1239,68 USD, cu numai 3,5% sub nivelul afisat inaintea anuntului SEC.

Bitcoin urcase la un nivel record de aproape 1.300 dolari în această lună, peste preţul unciei de aur, pe fondul speculaţiilor investitorilor că un ETF pe bitcoin ar putea atrage mai mulţi oameni către acest activ.

pret bitcoin martie 2017

„Comisia crede că pieţele pentru bitcoin sunt nereglementate. Comisia remarcă faptul că bitcoin este încă în primele sale faze de dezvoltare şi că, în timp, s-ar putea dezvolta pieţe reglementate avand legătură cu această monedă”, se arată într-o declaraţie a SEC.

Autorităţile au semne de întrebare şi temeri privitoare la cum ar putea funcţiona astfel de fonduri şi dacă acestea ar putea fi tranzacţionate efectiv, potrivit unei surse familiare cu modul de a gandi al SEC.

„Am început această călătorie cu aproape patru ani în urmă şI suntem decişi să mergem pană la capăt”, a declarat Tyler Winklevoss, CFO al Digital Asset Services. „Suntem de acord cu SEC că reglementarea şi supravegherea sunt importante pentru sănătatea oricărei pieţe şi pentru siguranţa tuturor investitorilor”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?