[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Patru banci detin jumatate din reteaua de ATM-uri

4 noiembrie 2015

BCR, BRD si CEC Bank se pozitioneaza pe primele trei pozitii ale clasamentului in functie de marimea retelei de bancomate, scrie ZF. Astfel, BCR, cel mai ma­re jucator din sistem in functie de active, are o retea formata din aproximativ 2.030 de bancomate, aproa­pe dublu fata de perioada de dinainte de criza, in timp ce BRD numara circa 1.500 de ATM-uri. Podiumul este comple­tat de CEC Bank, care are o retea formata din circa 1.200 de bancomate.

tabel numar ATMuriCele mai mari zece banci locale in functie de marimea activelor au o retea de bancomate formata din aproximativ 9.000 de unitati, ceea ce reprezinta practic trei sferturi din intreaga retea. Numarul de ATM-uri se ridica la finele lunii iunie la aproximativ 11.700, in urcare cu circa 100 de bancomate fata de nivelul din martie 2015, potrivit datelor agregate de BNR. Spre comparatie, numarul de ATM-uri existente pe plan local in 2008 era de circa 8.000.

Pe piata locala, o serie de banci folosesc reteaua independenta de ATM-uri a celor de la Euronet. La aceasta retea, care numara peste 400 de terminale, s-au afiliat deja opt banci: Nextebank, Libra Internet Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Blom Bank, Banca Comerciala Carpatica, ProCredit Bank, Credit Agricole si Idea Bank.


Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?