[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Auto.ro lanseaza facilitatea de plata a rovinietei direct din aplicatia de mobil

14 mai 2013

Soferii romani au acum posibilitatea sa achite rovinieta direct din telefonul mobil si sa o primeasca prin sms si e-mail in doar cateva minute, fara alte taxe sau comisioane suplimentare, prin intermediul aplicatiei Auto.ro powered by Vodafone.

La un an de la lansare, Auto.ro a dezvoltat sectiunea gratuita “Rovinieta” in cadrul aplicatiei de mobil, fiind singura facilitate din Romania care permite plata rovinietei direct din telefon, prin intermediul cardului bancar.

Utilizatorii pot sa achite contravaloarea rovinietei din telefonul mobil, facand economie de timp si evitand situatiile unor eventuale amenzi. Aplicatia este utila in situatia in care soferii se afla deja la drum si nu au rovinieta platita, achizitia acesteia fiind virtual instantanee; se primeste atat prin e-mail cat si prin sms in doar cateva minute.

„Implementarea platii rovinietei direct din telefon vine in completarea serviciului automat de notificare “Masina mea” privind termenele de expirare a asigurarilor, a rovinietei, data scadentei la rata masinii si a serviciilor conexe„, a declarat Sergiu Gamureac, Director Executiv Auto.ro.

Prin intermediul aplicatiei Auto.ro, romanii pot calcula si valoarea timbrului de mediu. Aflati chiar la locul tranzactionarii autovehiculului, soferii pot calcula in timp real suma aferenta timbrului de mediu in cadrul aplicatiei de mobil pe baza unor criterii precum capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, tinand cont si de tipul motorizarii si vechime.

Aplicatia Auto.ro ofera utilizatorilor localizarea pe harta a celor mai apropiate servicii auto de locul in care se afla. La un an de la lansare, aplicatia a castigat locul 1 “Best use of location services” in cadrul ZF Mobilio, poate fi descarcata gratuit, detine peste 155.000 de utilizatori, o baza de date de 30.000 adrese si se afla in preferintele soferilor romani atat pentru iOS, cu peste 58.000 descarcari si 1.040 recenzii inregistrate in Apple Store, cat si pentru versiunea Android, cu 97.000 descarcari si 500 recenzii inregistrate in Google Play.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?