Auka va lansa propria aplicatie de plati cu mobilul in Romania

17 mai 2019

Iminenta lansare in Romania a aplicatiei Settle, solutia de plata cu mobilul a norvegienilor de la Auka, ne-a determinat sa realizam un scurt interviu cu Sara Rasmussen, Head of Sales al companiei.

Compania a angajat personal si isi cauta parteneri, nu neaparat banci. Ascultati interviul luat de NOCASH (in 14 mai 2019), pentru a afla ce model de business propune compania norvegiana pentru piata din Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?