Auditul de securitate al retelei IT a BNR va fi realizat de Deloitte pentru 150.000 euro

18 decembrie 2019

BNR urmărește evaluarea capacității infrastructurii IT și a personalului instituției de a răspunde la un atac cibernetic, creșterea rezilienței cibernetice și re-evaluarea anumitor controale și scăderea nivelului de risc rezultat din exploatarea resurselor IT.

In acest sens, BNR a initiat o licitatie. Estimat la 1,07 milioane de lei, fără TVA, pentru 12 luni, contractul a fost semnat pentru 613.000 lei, fără TVA, cu Deloitte Audit, potrivit profit.ro. La procedură s-au înscris și KPMG Advisory și Ernst&Young.

Testul va avea ca scop identificarea și evaluarea vulnerabilităților existente atât la nivelul sistemului informatic al BNR cât și la cel al Infrastructurii Piețelor Financiare (IPF) deținute și operate de BNR. Acesta va viza posibilitatea accesării neautorizate a sistemului informatic din Internet, din rețele VPN, din rețeaua locala a BNR și din interiorul IPF.

.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash