Auditul de securitate al retelei IT a BNR va fi realizat de Deloitte pentru 150.000 euro

18 decembrie 2019

BNR urmărește evaluarea capacității infrastructurii IT și a personalului instituției de a răspunde la un atac cibernetic, creșterea rezilienței cibernetice și re-evaluarea anumitor controale și scăderea nivelului de risc rezultat din exploatarea resurselor IT.

In acest sens, BNR a initiat o licitatie. Estimat la 1,07 milioane de lei, fără TVA, pentru 12 luni, contractul a fost semnat pentru 613.000 lei, fără TVA, cu Deloitte Audit, potrivit profit.ro. La procedură s-au înscris și KPMG Advisory și Ernst&Young.

Testul va avea ca scop identificarea și evaluarea vulnerabilităților existente atât la nivelul sistemului informatic al BNR cât și la cel al Infrastructurii Piețelor Financiare (IPF) deținute și operate de BNR. Acesta va viza posibilitatea accesării neautorizate a sistemului informatic din Internet, din rețele VPN, din rețeaua locala a BNR și din interiorul IPF.

.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?