[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Auchan testeaza plata cumparaturilor fara casier

6 noiembrie 2015

Lantul francez de hipermarketuri Auchan testeaza in magazinul pe careil detinein zona Titan din Capitala, unul dintre cele mai bune ale retelei dupa vanzari, sistemul de plata a cumparaturilor fara casier. De luna trecuta, retailerul a amplasat 13 automate de plata in unitatea din sectorul 3, la care clientii pot sa isi achite cumparaturile fara a mai sta la coada la casa.

Practic, produsele sunt scanate, la fel ca pana acum, de un casier si platite apoi la automat pe baza unui bon cu cod de bare eliberat la casa. Odata achitata suma, clientul primeste un alt bon pe care il scaneaza pentru a iesi pe „portile de securitate“ ale zonei in care sunt amplasate bornele de plata.

„Sistemul care a fost implementat ca test in cadrul hipermarketului Auchan Titan se numeste «Case Rapide». Auchan reali­zeaza in acest magazin testarea la scara mica a unui concept modern si util de case, destinat unei plati rapide, simple si sigure. Acesta va aduce un castig de timp pentru clienti si un serviciu mai bun la casa de marcat. De asemenea, asigura o imbunatatire a conditiilor de munca a ca­sierelor“, spune pentru ZF Tiberiu Danetiu, director marke­tingin cadrul Auchan Romania.

Dupa ce am testat sistemul, ce se poate spune cu certitudine este ca la aceste casierii nu mai dai peste cei care platesc cu tichete de masa, ceea ce poate conduce intr-adevar la o economie de timp. Daca tot au eliminat tichetele de masa, puteau elimina si numerarul la aceste casierii speciale pentru a testa tendintele comportamentului modern in materie de plati alternative: card, QR code, mobile wallet, sms, bitcoin, etc..

Altfel, personalul Auchan este dublat, cel putin in aceasta etapa de inceput, pentru ca pe langa casiera care scaneaza produsele se mai adauga o alta persoana care preia consumatorul de la casa pentru a-i arata la terminal cum finalizeaza plata. De asemenea, consumul de hartie este dublu, pentru ca se elibereaza doua bonuri. Ca sa nu mai aducem in discutie si faptul ca spatiul ocupat de cele 13 cutii metalice, unde se efectueaza plata, putea fi exploatat comercial mult mai bine.

Comentarii (1)
  1. Adrian Pusca spune:

    In alte tari functioneaza cu succes acest mecanism, spre exemplu Australia

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?