Au fost desemnati castigatorii Innovation Labs 2019. BRD a optat pentru FRANC, un asistent financiar inteligent

22 mai 2019

Innovation Labs 2019, programul de accelerare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day, desfășurat luni seară la Teatrul Național București.

Not This Time Pal, CNEO, Heimdall, Trusty Camera și Knosis.ai sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor, câștigând premiile „Best Pitch”, „Best Product”, „Best Business”, „Startup of the Year” și „Scaleup of the Year”.


Not This Time Pal, este un produs care oferă o extensie a browser-ului Chrome, ce permite utilizatorilor să identifice cel mai bun preț pentru produsele pe care le caută.

CNEO propune un produs ce derivă din îmbinarea aplicațiilor software de învățare automată cu senzori medicali, ceea ce permite realizarea de la distanță a programelor de prevenție, curative sau de recuperare.

Heimdall a dezvoltat un produs care îmbunătățește monitorizarea consumului electric printr-o soluție hardware, pe baza unui algoritm de Machine Learning, ce identifică și optimizează amprentele digitale și obișnuințele de consum, atât pentru distribuitori, cât și pentru consumatori.

Trusty Camera a creat o soluție ce oferă jurnaliștilor, experților, dar și persoanelor care primesc fotografii (prin social media, magazine online, social discovery sau alte canale) posibilitatea de a verifica autenticitatea imaginii.

Knosis.ai a prezentat o soluție facilă de obținere a bazelor de date pentru Machine Learning, implicând categorii sociale diverse. Knosis permite generarea unor date echivalente prin randarea unor obiective în VR și codarea umană a datelor printr-o platformă ce alocă eficient sarcinile către operatori din categorii sociale diverse.

De asemenea, partenerii programului au oferit premii echipelor pe care le-au apreciat cel mai mult pe parcursul celor trei luni de mentorat.

Premiul oferit de către Orange a constat în includerea echipei IntelScale, un produs care oferă posibilitatea companiilor să își reducă riscul de apariție a unor atacuri cibernetice, în programul de accelerare Orange Fab pentru soluţia lor inovativă în domeniul Securităţii Cibernetice. Orange a oferit, de asemenea, o mențiune specială echipei BeOnTime, pentru soluţia în domeniul Smart City, ce îmbunătățește timpul de așteptare, fluxul pasagerilor și calitatea călătoriilor în transportul în comun.

Premiul oferit de către BRD – Groupe Société Générale, constând în acomodarea echipei câștigătoare în Hub-ul Digital BRD din București pentru a lucra alături de specialiștii BRD în produse digitale, dar și alături de mentorii companiei din programul Innovation Labs, a mers la echipa FRANC, care a creat un asistent financiar inteligent, accesibil în aplicațiile de messaging, care odată înregistrat și conectat la băncile la care utilizatorul are conturi deschise, va analiza comportamentul financiar al acestuia și îi va oferi recomandări și statistici personalizate.

Innovation Labs este un program de accelerare și mentorat ancorat în 11 universități de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și, începând cu anul acesta, Tel Aviv, și anume: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea „Babeș–Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara și Institutul de Tehnologie Technion din Israel.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?